Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Расписани медијски конкурси у општинама Горњи Милановац, Бачка Топола, Варварин, Брус, Обреновац и Лазаревац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 01. 2023.

Аутор: С.Д. Извор: УНС

Расписани медијски конкурси у општинама Горњи Милановац, Бачка Топола, Варварин, Брус, Обреновац и Лазаревац

Највише новца за суфинансирање медија у 2023. години биће расподељено у градској општини Обреновац-24.5 милона динара, а најмање у Варварину- 1.2 милиона.

Градска општина Лазаревац је за суфинансирање медијских пројеката определила 10 милиона динара. Најмањи износ за који се може конкурисати по пројекту је 10 хиљада динара, а највиши осам милона. Конкурс је објављен 26. јануара, а рок за подношење пројеката је 15 дана од дана објављивања конкурса.

Скоро два и по пута више за медије је издвојила градска општина Обреновац, која је расписала два конкурса за суфинансирање медијских садржаја-један за телевизије и други за радио, штампане и интернет медије.

За телевизије је намењено 16.750.000, а за остале медије 7.750.000 динара. Најмањи износ по првом конкурсу је 300.000 динара, а по другом 200.000. Највећи износ за који могу конкурисати телевизије у Обреновцу је 13 милона, а највећи износ за остале медије је 3 милона динара. Рок за подношење пријава је 11. фебруар.

До истог датума, 11. фебруара могу се пријављивати медији на конкурс општине Брус за суфинансирање медијских пројеката. Укупна средства која је ова општина издвојила за медије је 4.3 милона динара. Најмањи износ за који се може конкурисати по једном пројекту је 100.000, а највећи 4.3 милона, исти као и укупна средства која ће бити додељена медијима.  

Општина Горњи Милановац је за суфинансирање медијских пројеката издвојила 15 милиона динара. Најмањи износ по пројекту је 100.000 динара, а највећи 7.5 милиона. Медији могу подносити пројекте до 13. фебруара.

За суфинансирање медјских пројеката из буџета Бачке Тополе опредељено је ове године 14 милиона динара.  Најмањи износ за који се може конкурисати је 50 хиљада, а највећи осам милона динара. Рок за подношење пријава је 14. фебруар 2023. године.

Општина Варварин расписала је конкурс 27. фебруара, а за медије је опредељено 1.2 милина динара. Најмањи износ по пројекту је 100.000, а највећи 900.000 динара. Рок за подношење пројеката је 16. фебруар.  

На овим  конкурсима могу да учествују медији који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР) и правна лица, односно предузетници који се баве производњом медијских садржаја, а треба да  приложе доказ да ће суфинансирани медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија у АПР-у.

Право учешћа на конкурсима немају издавачи медија који се финансирају из јавних прихода као и лица која су у претходном периоду добила средства за пројектно суфинансирања, а нису у предвиђеном року и прописаној форми поднела наративни и финансијски извештај.

Правна лица за која се утврди да су средства ненаменски трошила, немају право да учествују на Конкурсу.

Додатне информације за пријаву на конкусе које су расписале ове општине, као и начин пријаве, налазе се на званичним сајтовима општина и на сајту Удружења новинара Србије (УНС) у рубрици „Конкурси“, са назнаком „Медијски конкурси“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси