Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Савет за штампу ушао у Нацрт Закона о јавном информисању и медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 02. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Савет за штампу ушао у Нацрт Закона о јавном информисању и медијима

У Нацрту закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању и медијима наћи ће се одредбе којима се предвиђа да медији морају да прихвате надлежност Савета за штампу ако желе да конкуришу за суфинансирање медијских пројеката, одлучено је јуче на састанку Радне групе за израду нацрта закона. У Нацрту је и одредба којом се прописује поштовање Кодекса новинара Србије као једног од критеријума за доделу новца за медијске пројекте.

Како сазнаје Удружење новинара Србије (УНС), одлука о томе да ове одредбе о Савету за штампу буду у Нацрту донета је прегласавањем. Од 11 присутних чланова, осам је гласало за, двоје је било против, док је један члан био уздржан.

Уколико одредбе које су у Нацрту Закона буду коначно прихваћене, приликом одлучивања коме ће бити додељена средства на конкурсима за пројектно суфинансирање, цениће се и да ли је медију који је тражио јавна средства Савет изрицао мере због кршења Кодекса.

Након јавне расправе о Нацрту Закона, Влада ће утврдити предлог закона и поднети га на усвајање Народној скупштини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси