Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Међународни институт за штампу поздравља првостепену пресуду за паљење куће Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 03. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Међународни институт за штампу поздравља првостепену пресуду за паљење куће Милана Јовановића

Међународни институт за штампу (ИПИ) саопштио је данас да првостепену пресуду којом су окривљени за паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића осуђени на укупно 17 година затвора сматра кључном у борби против некажњивости злочина над новинарима.

„ИПИ поздравља ову пресуду и сматра је кључном у борби против некажњивости“, наводи се у објави Међународног института за слободу штампе.

Други основни суд је јуче првостепеном пресудом, у поновљеном поступку, осудио бившег председника Општине Гроцка Драгољуба Симоновића на пет година, Владимира Михаиловића на четири, Игора Новаковића на три године и шест месеци, а Александра Маринковића на четири године и шест месеци затвора.

Бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић је овом пресудом осућен на девет месеци дужу затворску казну него првом првостепеном пресудом коју је Апелациони суд укинуо.

Милан Јовановић је рекао да је овом пресудом добијена битка, али не и рат за слободу медија.

„Очекујем да ова пресуда буде поучна за све оне који су ушли у свет политике, а дошли су из света криминала. Новинари могу сутра слободније да раде свој посао, поготово млади. Добили смо битку али рат нисмо још. То ви млађи морате да добијете. Пишите слободно, радите, мислите својом главом“, рекао је Милан Јовановић испред Палате правде након изрицања пресуде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси