Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изложба цртежа новинара Богдана Ибрајтера у Новом Саду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 05. 2023.

Аутор: УНС Извор: УНС

Изложба цртежа новинара Богдана Ибрајтера у Новом Саду

Изложба цртежа новинара и сликара Богдана Ибрајтера Танета „Хроничар Војводине“ биће отворена у уторак 23. маја у 19 часова у у галерији Прометеј у Новом Саду.

На отварању ће говорити новинарка Даница Радовић, оснивач и уредник издавачке куће „Прометеј“ Зоран Колунџија и аутор.

Богдан Ибрајтер Тане је новинар, сликар, репортер, публициста, књижевник, карикатуриста, хроничар Војводине али и наших нарави. Драгоцени је и пажљиви посматрач света који га окружује и у којем живи, наводи се у позивници за изложбу галерије Прометеј

Почео је да објављуј репортаже у НИН-у 1968. године. За лист „Политику“ пише од 1970. године. Репортаже је објављивао у новосадском „Дневнику“, „Илустрованој Политици“, „Националној географији“, „Мокринским новинама“, „Кикиндској комуни“, „Јатовој ревији“…

Највећи део радног века провео је у листу „Политика“, у којој је објавио готово две хиљаде репортажа из свих крајева бивше Југославије. Све репортаже је углавном сам илустровао. Надахнуто је писао и о нафташима, рударима, дрвосечама, железничарима, али и о паорима, шлосерима, салашима и салашарима, о коњокрадицама, ђацима – читачима апостола у црквама и о војорданцима о Богојављању, туцачима ускршњих јаја, гушчарима мокринске беле кориде, виноградарима и воћарима, ловцима, као и о сликарима, фудбалерима, мађионичарима и онима „који су стварали свет чуда“… наводи се у позиву за изложбу.

Изложбе Танетових слика приређене су у Београду, Новом Саду, Зрењанину, Сомбору, Корчули, Кикинди, Мокрину, Ковиљу и Чортановцима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси