Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Милан Швељо нови власник „Сомборских новина“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 05. 2023.

Аутор: А.Н. Извор: УНС

Милан Швељо нови власник „Сомборских новина“

Нови издавач „Сомборских новина“, према подацима регистра медија Агенције за привредне регистре, од 17. маја је „Видео креатива тим“ у власништву Милана Швеља, док је одговорна уредница и даље Марина Раднић.

Запосленима, како је УНС-у рекла Марина Раднић, плате за фебруар, март и април нису исплаћене. Више информација о заосталим зарадама и начину функционисања „Сомборских новина“ ће, додаје, имати наредних дана.

Власник досадашњег издавача „Сомборских новина“ Срђан Вучуревић за сајт УНС-а каже да ће запосленима он исплатити заостале зараде. Иначе, рачун његове фирме, која је до 17. маја била издавач, у блокади је за 1.844.297 динара.

Подсетимо, запослени у „Сомборским новинама“ су пре два месеца штрајковали због неисплаћених зарада за децембар и јануар. Штрајк је прекинут када је тадашњи власник Срђан Вучуревић запосленима исплатио заостале зараде за децембар преко текућег рачуна, а за јануар у готовини.

УНС је питао Швеља хоће ли Видео креатива тим преузети запослене који су досад радили у „Сомборским новинама“, као и какви ће бити уговори са њима, али одговор до тренутка објављивања текста нисмо добили.

Милан Швељо је основао Видео креатива тим фебруара 2021. године, а како је писао Бранко М. Жујовић за портал „Суботичке“, неколико месеци након оснивања ова фирма добила је 2.5 милиона динара од Града Суботице за медијски пројекат о којем нема јасних доказа да је реализиован и емитован на Телевизији Суботица.

Како је наведено у тексту Жујовића објављеном на порталу „Суботичке“, Телевизија Суботица и Швељо нису пристали да овој медијској кући проследе видео-снимке, док су им из Градске куће рекли да је пројекат правдан писаном потврдом власника Телевизије Субоица Владана Стефановића да је двадесет „кратких медијских прилога“ из пројекта заиста емитовано на поменутој телевизији.

УНС је питао Видео креатива тим и да ли су Граду Суботица слали све што је било потребно за правдање медијских пројеката, али одговор ни на ово питање нисмо добили.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси