Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Скупштина УНС-а подржала Извештај о раду и изабрала инвеститора за градњу објекта на земљишту Удружења у Врњачкој бањи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 11. 2023.

Извор: УНС

Скупштина УНС-а подржала Извештај о раду и изабрала инвеститора за градњу објекта на земљишту Удружења у Врњачкој бањи

На Годишњој скупштини Удружења новинара Србије (УНС) усвојен је Извештај о раду, план рада за наредну годину, а изабран је и инвеститор који ће финансирати градњу апартмана на плацу Удружења у Врњачкој бањи.

Председник УНС-а Живојин Ракочевић истакао је да је година почела објављивањем истраживања Удружења о двоструко већем броју претњи, притисака и напада на новинаре и медијске раднике прошле у односу на претпрошлу годину, али и да се боји да нас тек чекају искушења када је у питању епилог суђења оптуженима за убиство Славка Ћурувије.

Ракочевић је додао да је у овој години УНС постигао добре резултате у образовању, али да је било и доста активности у раду Удружења и његових огранака у Војводини и на Косову и Метохији.

Председница Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) Ивана Вановац рекла је да је УНС на Косову у протеклих 14 месеци забележио 31 случај физичких напада, претњи, притисака или онемогућавања рада новинара.

Председник Друштва новинара Војводине (ДНВ-УНС) Предраг Рава истакао је да су у фокусу овог огранка УНС-а у години за нама биле трибине и радионице на тему образовања, безбедности и заштите менталног здравља новинара.

Учесници Скупштине подржали су одлуку Управе о избору партнера – финансијера градње објекта на плацу у Врњачкој бањи који су Удружењу завештали новинар Јован Пантелић и његова супруга Жинет. У објекту који треба да буде изграђен у наредне две и по године Удружењу ће припасти четири апартмана минималне површине од 130 квадратних метара.

У расправи о плановима рада за наредну годину генерални секретар УНС-а Нино Брајовић истакао је потребу праћења спровођења медијских закона и заложио се за активно учешће Удружења у доношењу подзаконских аката од значаја за њихову примену.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси