Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Рок за плаћање чланарине за 2022. годину крај новембра
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 11. 2023.

Извор: УНС

Рок за плаћање чланарине за 2022. годину крај новембра

Одлуком Управе УНС-а, рок за плаћање чланарине за 2022. годину продужен је до краја новембра ове године. Чланарина за 2022. годину за редовне чланове износи 1800 динара, за чланове са Косова и Метохије 900 динара, а за приправне чланове 500 динара.

Редовни и придружени чланови Удружења новинара Србије (УНС) који нису платили чланарину за ову годину, могу то учинити до краја новембра. Чланарина за 2023. годину износи 2000 динара.

Чланарина се уплаћује лично у просторијама УНС-а (Београд, Ресавска 28/I), на текући рачун УНС-а 355-1008613-10 или преко сајта УНС-а.

Половина уплаћеног износа иде у Фонд „Добрица Кузмић“ за помоћ новинарима.

Новинарима који не измире чланарину за претходну годину престаје чланство. За обнову чланства потребно је попунити упитник, донети потврду редакције о бављењу новинарским послом последњих годину дана и две фотографије (за званични документ) димензија 3 x 3,5 cm.

Чланством у УНС-у, новинари добијају право на бесплатну правну помоћ, омогућено им је регулисање радног стажа за период хонорарног новинарског рада, као и бројни попусти и погодности. Чланови остварују попусте аутопревозника на домаћим међуградским линијама, као и на железничком превозу. Омогућене су им и знатно јефтиније здравествене услуге. Осим тога, чланови УНС-а имају право на попусте у библиотекама, књижарама, позориштима и биоскопима. Попусти су обезбеђени и у бројним угоститељским објектима.

У одељку Чланство можете пронаћи информацију на које се културне установе, угоститељске објекте и превознике попусти односе, као и више информација о учлањењу у УНС, могућностима и погодностима које се остварују чланством.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси