Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Представници УНС-а посетиће сутра гроб Димитрија Давидовића у Смедереву
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 02. 2024.

Извор: УНС

Представници УНС-а посетиће сутра гроб Димитрија Давидовића у Смедереву

Представници Удружења новинара Србије (УНС) и овог 15. фебруара посетиће гроб Димитрија Давидовића на Старом гробљу у Смедереву, на дан када је донет први српски Устав, на Сретење 1835. године, а чији је творац био управо Давидовић.

УНС овим чином наставља да чува културу сећања на једног од оснивача и првог уредника Новина сербских, првих новина издаваних на територији тадашње Србије. 

И ове године наставићемо праксу да догађају присуствују и добитници награде „Димитрије Давидовић“ за уређивање коју додељује УНС.

Ове године то ће бити Зоран Стрика,  уредник портала 021 из Новог Сада, који је награду добио 2021. године, Горан Аврамовић, уредник РТВ „КиМ“ из Чаглавице , награђен 2017. године и Будимир Ничић, уредник Медијацентра Чаглавица и дописник Гласа Америке са КиМ, награђен 2013. године.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

14.02.

2024.

anonymous [нерегистровани] у 14:02

а тамо се највише крши Устав

Творац првог српског Устава би се преврнуо у гробу, када би знао да се драматично и највише од свих градова, баш у Смедереву крши Устав, да је локални суд успео да креира најдужи поступак на свету....да крши закон најстрашније.......

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси