Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Политика“, „Вечeрње новости“, Радио Београд и новинар Марко Лопушина међу добитиницима признања поводом Дана државности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 02. 2024.

Извор: УНС

„Политика“, „Вечeрње новости“, Радио Београд и новинар Марко Лопушина међу добитиницима признања поводом Дана државности

Председник Србије Александар Вучић уручио је поводом Сретења и Дана државности Србије одликовања заслужним појединцима и институцијама, међу којима су и друштва за новинско-издавачку делатност „Политика AД“ и "Новости", Радио Београд, као и новинар Марко Лопушина.

Новинско-издавачко друштво „Политика“, које је ове године прославило 120 година постојања, добило је Сретењски орден првог степена. Награду је примио директор „Политике“ Зоран Мошорински.

Сретењским орденом првог степена је, као национална, културна и медијска установа, одликован и Радио Београд, који 100 година шаље најважније информације у етар, а награду је примио Милан Недић.

Овај орден председник Вучић уручио је и Новинско-издавачком друштво АД "Новости" Београд, које је ове године обележило 70 година рада у области новинарства и издавачке делатости, а награду је примио главни и одговони уредник листа „Вечерње новости“ Милорад Вучелић.

Златну медаљу за заслуге добио је и члан Удружења новинара Србије (УНС),  новинар и писац др Марко Лопушина.

Марко Лопушина радио је у листу "Секундарне сировине", листу "Здраво", магазинима "Интервју" и "Профил". Био је репортер листа "Недељни телеграф" и осам година репортер "Вечерњих новости".  Добитник је награде УНС-а "Лаза Костић" за интервју 2002. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси