Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ са два месеца закашњења донео одлуку о издавању дозвола телевизијама и радио станицама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 02. 2024.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

РЕМ са два месеца закашњења донео одлуку о издавању дозвола телевизијама и радио станицама

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) донео је одлуку о издавању дозвола за емитовање регионалним телевизијама и радио станицама које су два месеца, због кашњења РЕМ-а са спровођењем конкурса, програм емитовале без дозволе.

На седници одржаној 8. фебруара, пише на сајту РЕМ-а,  Савет је донео одлуку о додели дозвола ТВ Врање, ТВ Палма плус (Јагодина), ТВ Мост (Нови Сад), Сремска телевизија (Шид), ТВ Сантос (Зрењанин), ТВ Бор, ТВ Belle amie (Ниш), ТВ Крушевац, Коперникус ТВ Рашка, РТВ Нови Пазар, ТВ Краљево и ТВ Пирот.

На истој седници РЕМ је донео одлуку издавању дозвола радио станицама и то за 15 регионалних радио станица, једну за локално подручје Кучево (Радио станица Радио станица РТВ Кучево), једну за подручје АП Војводине (Радио АС ФМ) и једну за локално подручје Шид (Радио Шид).

Подсетимо, како је УНС раније писао, због кашњења РЕМ-а да до краја спроведе конкурс, више од 10 регионалних телевизија и око 20 радио станица које су испуниле услове конкурса, програм су скоро два месеца емитовале без дозволе. Они због тога нису имали право да учествују на медијским конкурсима за пројектно суфинансирање, нити на тендерима и јавним набавкама.

Овим емитерима претходна дозвола за емитовање истекла је 17. децембра прошле године. Конкурс за нове дозволе РЕМ је расписао још 2. јуна 2023. године. Емитери су имали рок до 1. августа да се пријаве на конкурс, а по Закону о електронским медијима, РЕМ је од тада имао рок од 15 дана да објави листу оних који испуњавају услове конкурса. Ипак, РЕМ је у Службеном гласнику ту листу објавио тек 29. новембра.

Разговори са онима који испуњавају услове конкурса, односно чије су пријаве потпуне и поднете у предвиђеном року, обављени су у децембру, да би одлука РЕМ-а била донета тек на седници од 8. фебруара 2024. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси