Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Састанак Сталне радне групе за безбедност новинара и тренинг за унапређење безбедности новинара 20. марта у Зајечару
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 03. 2024.

Извор: СРГ

Састанак Сталне радне групе за безбедност новинара и тренинг за унапређење безбедности новинара 20. марта у Зајечару

Стална радна група за безбедност новинара (СРГ) одржаће у среду, 20. марта од 11 сати у Зајечару састанак и тренинг за унапређење безбедности новинара. Састанак ће бити одржан у Кући слободних медија, Трг ослобођења бб.

Поред чланова СРГ, председника УО АНЕМ-а Верана Матића, Драгане Бјелице (УНС), Стевана Ристића (Асоцијација медија) и новинара и медијских радника из Зајечара, Бора, Књажевца и Неготина, састанку СРГ ће присуствовати представници полиције и тужилаштава из овог краја.

Циљ састанака СРГ који су до сада одржани у Новом Пазару, Врању, Новом Саду, Суботици, Чачку, Нишу, Шапцу, је да се контакт тачке боље упознају са новинарима и представницима медија у региону који покривају, те да се упознају са проблемима на конкретним примерима угрожавања безбедности новинара.

Изградња поверења и отворена свакодневна комуникација омогућиће ефикасније решавање случајева, отвориће простор за превентиву и осигураће новинарима боље познавање начина на који ради тужилаштво и полиција, али и приближити тужиоцима и полицији начин на који функционишу медији и уопште новинарство. 

Након састанка СРГ уследиће тренинг за новинаре (од 14 сати). Тренинг ће водити некадашњи директор Центра за истраживачко новинарство Србије, новинар и уредник Бранко Чечен који ће говорити о различитим облицима насиља и претњи, начинима превенције и заштите, као и релевантном правном оквиру и механизмима које угрожени новинари могу да користе у заштити своје безбедности.

Заинтересоване колегинице и колеге, које се до сада нису пријавиле за састанак и тренинг, то могу учинити на мејл anem@anem.org.rs до уторка, 19. марта у 17сати.

За учеснице и учеснике састанка и тренинга који нису из Зајечара организатор ће омогућити рефундацију путних трошкова. За то је потребно пријавити се  до 18. марта Мили Ивановић на мејл mila.ivanovic@fondb92.org.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси