Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одбијен Шешељев захтев за промену судије у поступку по тужби новинарке Миљановић Зубац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 03. 2024.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Одбијен Шешељев захтев за промену судије у поступку по тужби новинарке Миљановић Зубац

Судија Трећег основног суда Милош Петровић неће бити замењен и моћи ће да пресуди у поступку који води од почетка, потврдио је УНС-у адвокат Владимир Тодорић, који заступа новинарку Наташу Миљановић Зубац.

Председник Трећег основног суда у Београду није прихватио захтев туженог Војислава Шешеља за промену судије Петровића.

Шешељ се први пут појавио у судници тек на рочишту одржаном 28. фебруара и навео да није имао намеру да оклевеће новинарку у, како пише у записнику, његовом „обрачуну са Григоријем Дурићем“. 

„У најскорије време треба да буде заказано рочиште. Нема никаквих нових доказа“, рекао је Тодорић и додао да је Шешељ „правио циркус“ и пре закључења главне расправе тражио изузеће судије.

Председник Српске радикалне странке саслушан је крајем фебруара као тужени и тада је потврдио да је у емисијама емитованим на телевизијама Хепи и Пинк рекао све што је наведено у тужби новинарке Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) Наташе Миљановић Зубац.

Шешељ је у емисијама „Добро јутро, Србијо“ на Телевизији Хепи и у „Новом јутру“ телевизије Пинк новинарку називао погрдним именима, повезивао је са владиком Григоријем и тврдио да се због срамоте „њен супруг убио на гробу свога оца“.

Новинарка Миљановић Зубац тужила је политичара због неистина и увреда које је о њој и њеној породици изрекао на националним телевизијама у Србији почетком 2021. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси