Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС сазнаје: Нападнути хрватски држављани у Панчеву нису новинари, већ глумци
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 04. 2024.

Аутор: К. Ковач Настасић Извор: УНС

УНС сазнаје: Нападнути хрватски држављани у Панчеву нису новинари, већ глумци

Четворица држављана Хрватске који су физички нападнути у Панчеву 13. априла ове године нису новинари, већ, према сопственим изјавама, глумци, речено је Удружењу новинара Србије (УНС) у Полицијској управи у Панчеву.

Како су панчевачкој полицији навели за УНС, „приликом давања изјаве о догађају, нападнути држављани Хрватске изјавили су да су глумци, тако да ПУ Панчево не поседује било какве информације о томе да се они баве новинарским послом“.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је јуче на отварању Сајма привреде у Мостару да је разговарао са хрватским премијером Андрејем Пленковићем и поручио да ће нападачи на, како је навео, хрватске новинаре у Панчеву бити кажњени, ако је вест истинита, пошто он нема такву информацију.

"Најпре, не само да то осуђујем, већ ће наши надлежни органи урадити све да процесуирају оне који су тако нешто учинили – то је недопустиво и тако нешто нигде код нас не сме да се догађа, нигде у региону", истакао је Вучић.

Подсетимо, четворица младића,  13. априла, у току ноћи, најпре су вербално, на националној основи, вређали четворицу хрватских држављана у центру Панчева, да би их након тога и физички напали. Физичке повреде задобило је и двоје српских држављана који су покушали да помогну нападнутима.  

Више јавно тужилаштво у Панчеву саопштило је да су осумњичени саслушани „на околности кривичне пријаве Полицијске управе у Панчеву поднесене због кривичног дела изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости“.

„По предлогу тужилаштва да се свим осумњиченима одреди притвор, Виши суд у Панчеву је одредио притвор осумњиченом Ж.М. у трајању до 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. Тужилаштво ће у даљем току доказних радњи испитати сведоке догађаја и обавити потребна вештачења“, пише у саопштењу Тужилаштва.

Република Хрватска упутила је поводом овог случаја протестну ноту Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси