Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Завршен конкурс „Димитрије Давидовић – Европљанин у ослобођеној Србији“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 05. 2009.

Завршен конкурс „Димитрије Давидовић – Европљанин у ослобођеној Србији“


Завршен је наградни конкурс „Димитрије Давидовић – Европљанин у ослобођеној Србији“ за средњошколце и студенте, који је организовао УНС-ов Одбор за обележавање 220 година од рођења овог српског великана.

У категорији студената прву награду за написани рад добиле су Ивана Парчетић и Јелена Шаренац са одсека за медије Филозофског факултета у Новом Саду. Другу награду у овој категорији добила је Тања Стошић са Мегатренд факултета за културу и медије из Београда, док је трећа припала Тијани Докић са Факултета политичких наука из Београда.

У категорији средњошколаца прву награду добио је Марко Перишић из Земуна, другу Софија Борковић из Крагујевца, а трећу Слађана Ратнац из Крагујевца.

Жири који је одлучивао о приспелим радовима препоручио је Одбору да се утешне награде доделе студентима Татјани Каракаш, Александри Кекић и Савини Станојев из Београда и ученицима средњих школа Александру Пајевићу и Николи Стојићу.

Жири су чинили Растко Гузина (председник), Драгица Гавриловић, Анђелко Драгојевић, Мирослав Турудић и Бранислав Јовановић.

Награде ће бити уручене 23. октобра 2009.

УНС-ов Одбор за обележавање 220 година од рођења Димитрија Давидовића чине: Дарко Рибникар /председник/, председник Фонда Рибникар, Љиљана Зоркић /потпредседник/, УНС, Слободан Гавриловић, директор и главни уредник „Службеног гласника“, Драган Стојковић, директор издавачке куће „Мостарт“, Растко Гузина, председник комисија за историју Актива ветерана УНС-а, Радмило Кљајић, уредник „Политике“, Анђелко Драгојевић, члан Актива ветерана УНС-а, Бранислав Јовановић, члан Актива ветерана УНС-а, Драгица Гавриловић, представник Министарства просвете /од 17. фебруара 2009/ и Наташа Вучковић Лесендрић, помоћник министра у Министарству културе и медија / заменила Драгана Јањића 17. марта 2009/.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси