Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Руководство Новости премешта Срђана Шкора у `Спорт`
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 05. 2014.

Извор: УНС

Руководство Новости премешта Срђана Шкора у `Спорт`

Новинар Срђан Шкоро после усмене смене са места шефа деска „Вечерњих новости“ добио је данас понуду за премештај у дневни лист „Спорт“ на место помоћника одговорног уредника. У понуди за закључење анекса уговора о раду не наводе се конкретни разлози премештаја.

Уопштено стоји да је дошло до „измењених околности“ и да су разлози за премештај на ново радно место „потреба процеса и организације рада“.

„Фактички сам овом понудом избачен из `Вечерњих новости`. Пребачен сам у дневни лист `Спорт` који је због сопствене нерентабилности и тешкоћа у пословању пред гашењем. Пракса у `Новостима` је да се у `Спорт` шаљу људи искључиво по казни“, каже Шкоро за УНС и подвлачи да у компанији `Новости`  никада није радио ништа што има везе са спортом.

 „На овај начин Дмитровић је свим мојим колегама показао шта их чека уколико буду мислили својом главом и радили по сопственој савести. Завршиће у `Спорту`“.

Шкоро тврди да би на новом радном месту имао половину досадашње плате иако се фактички поставља на место помоћника уредника листа. Према његовим сазнањима лист `Спорт` се већ неко време безуспешно продаје.  

Да се изјасни о понуди за премештај на ново радно место Шкоро има осам радних дана. У случају одбијања или неизјашњавања у датом року престаје му радни однос, док задржава право да ако понуду прихвати пред надлежним судом оспорава законитост понуђеног анекса уговора.

„Када прођу поплаве и саберу се сви ти трагични биланси мораће неко да сабере и негативан учинак који је Дмитровић својим поступцима нанео `Новостима` и владајућој странци која га је довела на то место“, каже Шкоро.
 
У „Вечерњим новостим“ Срђан Шкоро је до сада уређивао хронику, недељу, био шеф дописне службе, а са места шефа деска смењен је 9. маја.

Повезане вести:

Отворено писмо Ратка Дмитровића: Срђана сте већ потрошили, ко је нови Шкоро

Шкоров одговор Дмитровићу: Одбрана професије одговор прошлости

 

Коментари (4)

Остави коментар
сре

21.05.

2014.

naratoranonymous [нерегистровани] у 23:05

naravoucenije

u pravu je kolega koji se potpisao kao aleksandar.novosti su imale sansu pre neku deceniju da odbrane ugled najtiraznije novine iza koje i ispred koje stoje citaoci, kako je govorio joca hadzi kostic.kad tu sansu nisu iskoristile, isto je kao i danas obrenovac, niti ce ponovo taj grad biti kao sto je bio, niti ce novosti moci vise da se odupru raznim dmitricima, vukoticima, cukicima i slicnim "ima" jer ni smailovicka, ni nino nisu dostojni predstavnici profesije koja je potonula, kao i srbija u ovim poplavama. pogledajte tuznu sudbinu i jadne tiraze politike, novosti, blica.svi zajedno sada prodaju manje, nego sto su novosti cak i u vreme dusana cukica prodavele (tiraz je bio 300 hiljada primeraka)mladih citalaca nema, jer se ispucavaju na internetu i trose energiju, a stari citaoci su izumrli kao poslednji mohikanci. prakticno, nekadasnje novosti nisu vise - nikom potrebne...na zalost...

Одговори
сре

21.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 21:51

Pitanje

A sta kaze UNS, i Smajlovic...Sta...

Одговори
сре

21.05.

2014.

Александар [нерегистровани] у 14:24

Традиција Новости

Ћутање у случају Шкора ништа није ново у "Новостима". То је истрајавање на одсусутву солидарности, недостатку радничке самосвести, али и на беспризорном слугерањству и увлачењу новопостављеним шефовима, који та места долазе политичком подршком, а одлазе када те подршке недстане. Тако је било у време Боровњака, Брајовића, Чукића, Пера Симића, "доживотног" Манојла Вукотића, познатијег као Мањо, а ево наставља се и са овим Дмитровићем.
Из "Новости" су деведесетих година, десетине новинара отеране, а да се синдикат није огласио. Ћуте и сада.

Одговори
уто

20.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 14:46

Glodur

Imate li vi u Novostima sindikat? Ili ce svi koji misle glavom ostati bez iste u muku kolega?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси