Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Шест година од насилног прекида рада ТВ Ресава
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 06. 2014.

Извор: УНС

Шест година од насилног прекида рада ТВ Ресава

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да је на данашњи дан пре шест година општинско руководство Свилајнца избацило редакције ТВ Ресава и часописа „Ресавски поштоноша“ из просторија чији је власник општина Свилајнац и насилно прекинуло телевизијски програм.

Комисија Општинског већа Свилајнца је, по налогу тадашњег заменика председника општине Предрага Милановића (сада председника општине), злоупотребила овлашћење и уместо да само преузме опрему која је била власништво општине, избацила запослене и наредила прекид програма.

ТВ Ресава поседовала је властиту опрему и за емитовање програма јој није била неопходна техника која је била власниство општине.

УНС је тада тражио да општинско руководство врати редакције у закупљени простор и надокнади штету насталу незаконитим насилним прекидом програма. Тада, 11. јуна 2008. Године,  представницима УНС-а, тадашњем председнику Нину Брајовићу и члану ИО Петру Јеремићу, Милановић је обећао да ће омогућити повратак ових редакција у простор из којег су насилно исељени.

До данас, то се није десило. Кривичне пријаве против чланова Комисије Општинског већа Свилајнца су одбачене, а у простор који су до 4. јуна 2008. године као закупци користиле ове редакције тада је усељена (и основана) ТВ Центар. Већински власник ове медијске куће била је мајка заменика председника општине Предрага Милановића Добрила, а директорка Драгана Радевић, чланица општинског већа. Фирма, оснивач ТВ Центар била је регистрована на адреси заменика председника општине Предрага Милановића.

Када је УНС обелоданио ове чињенице, власничка структура телевизије је промењена. Финансирање ТВ Центар из буџета општине је настављено. Чак су и поједини радници телевизије били запослени и примали плату у Општини Свилајнац.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

29.06.

2014.

Resavac Dobrivoje [нерегистровани] у 22:45

Tuzno

Masa ne proverenih i neistinitih informacija u ovom tekstu . Strasno .

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси