Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Филм "Горан" добитник УНС-ове награде „Зора“ на фестивалу „Golden Beggar“ у Словачкој
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 06. 2014.

Аутор: В. Б.

Филм "Горан" добитник УНС-ове награде „Зора“ на фестивалу „Golden Beggar“ у Словачкој

У словачком граду Кошице од 18. до 21. јуна одржан је јубиларни 20. Међународни фестивал локалних телевизија „Golden Beggar“, који се убраја у најпрестижније европске телевизијске фестивале. На фестивалу је учествовало више стотина новинара и филмских радника из Европе и Сједињених држава. Награду Удружења новинара Србије „Зора“ добио је филм „Горан“ Роберта Сантагуида, а то признање је на завршној свечаности уручио др Владимир Баровић, доцент на Филозофском факултету у Новом Саду.

Награду „Golden Beggar“ за најбољи филм приказан на телевизијском програму освојио је пољски филм „Sower“ редитеља Јержија Калина, док је награду за најбољу продукцију добио шпански филм „La parada“ редитеља Лина Варела Цервина.

 

На фестивалу је одржано неколико занимљивих панела на којима се дискутовало о актуелним темама у свету медија.

На панелу „Екстремизам и улога медија“ који је водио познати амерички новинар Ед Баумајстер наглашен је значај медија у извештавању о разним облицима екстремизма који погађају читаву планету, од тероризма до демонстрација и социјалних немира.

На панелу су говорили teodor Sedwick амбасадор Сједињених држава у Словачкој, Александер Бен-Зви амбасадор Израела у Словачкој, Георгиј Месежников један од најпознатијих словачких политичких аналитичара-коментатора и наш представник Владимир Баровић.

Панелу који је био најпосећенији на фестивалу присуствовао је и амбасадор Републике Србије у Словачкој Шани Демраку, као и почасни конзул Србије у Словачкој госпођа Ева Декановска.

Делегацији из Србије коју су чинили новинари, филмски ствараоци, музичари и уметници, предводила је госпођа Стела Јовановић, почасни конзул Словачке у Србији.

По оцени организатора филмови из наше земље имали су запажено место на фестивалу и повољно су оцењени од публике.

Град Кошице је прошле године био европска престоница културе, а фестивал „Golden Beggar“ у значајној мери је допринео да тај други по величини град у Словачкој понесе ово престижно признање.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси