Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Успела хуманитарна акција УНС-а и твитераша
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 07. 2014.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Успела хуманитарна акција УНС-а и твитераша

Породица Зорице Т, самохране мајке троје малолетне деце, имаће наредних годину дана покривене трошкове стана који изнајмљује у Обреновцу.

Захваљујући акцији #Хуманост на делу током које су у среду у Миксер хаусу наступали млади певачи, учесници једног од издања Првог гласа Србије, Иван Петровић и Сашка Јанковић, као и Еуро експес бенд, прикупљено је више од 100.000 динара.

Учесници акције биле су бројне компаније које су изложиле своје производе.

Присутни су могли да по цени коју сами одреде узму производ, а новац убаце у кутије које су се налазиле на импровизованим штандовима.

УНС је на хуманитарној акцији понудио књиге које су писали новинари или књиге о новинарима: “Вимблдонски дневник” Мира Радојчића, “Дражесни КГБ јави се” Драгослава Симића и Милана Петровића, “Димитрије Давидовић - вечити савременик”, “Лаза Костић визионар” и “Хроника Удружења новинара Србије 1941-2006” Мила Недељковића.

Новац је прикупљен и кроз лицитацију два дреса на којима су били потписи чувених стрелкиња Јасне Шекарић и Зоране Аруновић, и Андрее Лекић, рукометашице, капитена репрезентације Србије. Дресови са потписима су продати за 30.000 динара.   

Зорица Т. се са децом из привременог смештеја у селу крај Београда, где ју је примила другарица из Дома за незбринуту децу у ком је и Зорица расла, поново вратила у Обреновац.

У поплави је уништен стан који је користила као штићеница “Сигурне куће”.

Акцију су организовали група #Кабинет, УНС и Миксер хаус који је обезбедио бесплатан простор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси