Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Директор ТО Врњачка Бања се у име организације извинио фоторепортеру Горану Шљивићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 07. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Директор ТО Врњачка Бања се у име организације извинио фоторепортеру Горану Шљивићу

Директор туристичке организације Врњачка Бања Иван Трифуновић извинио се јуче у име ове организације фоторепортеру ”Вечерњих новости” због физичког напада који се десио док је Шљивић у суботу извештавао са туристичке манифестације Врњачки карневал.

 

Како је Шљивић рекао УНС-у, синоћ га је „позвао Трифуновић и у име организације се извинио због инцидента који се догодио“ и додао да „је радник Туристичке организације Врњачка Бања Горан Каравесовић, који га је у суботу одбранио од нападача, већ дао изјаву полицији“.

Након напада, како нам је потврдио Шљивић, фоторетпортери и новинари Танјуга, Бете и Блица који раде у Врњачкој Бањи, из солидарности нису објавили вест о Врњачком карневалу.

Упркос томе што се Трифуновић извинио, а Каравесовић био на манифестацији где је нападнут Шљивић, власник агенције која је била ангажована за обезбеђивање карневала Предраг Вулетић негира да се инцидент уопште догодио и оптужује Шљивића да "пласира неистине о самом догађају".

Да подсетимо, у суботу, 19. јула у 20 сати и 30 минута у центру Врњачке Бање, испред градске библиотеке, када је хтео да сними плесне групе са видно истакнутом новинарском акредитацијом, на Шљивића је насрнуо припадник обезбеђења, док је други скочио са бине и покушао да га удари ручном радио станицом.

“Само захваљујући помоћи радника Туристичке организације Врњачка Бања Горана Каравесовића одбранио сам се од нападача”, рекао је тада Шљивић.

Директор ТО Врњачка Бања  Иван Трифуновић тада је УНС-у рекао да за напад на Шљивића није чуо, потврдио да су они ангажовали приватно обезбеђење и да ће ако је било кршења закона предузети мере.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

21.07.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:07

dokle

Kada ce ukinuti ta privatna obezbedjenja koja su prihvatliliste za kriminalce, korumpirane policajce i ostalu bagru...

Одговори
пон

21.07.

2014.

Aleksandar [нерегистровани] у 17:26

''Pozdravljam solidarnost novinara''

Nije prvi put da novinari,zajedno sa fotoreporterima budu napadnuti,na raznim manifestacijama,ama više dokle tako:Novi Sad,Gornji Milanovac,Vrnjačka banja'',Kraljevo...
Iz dana u dan svedoci smo sve više takvih situacija,gde ih treba zaštititi,em što je teška profesija,em što nisu dovoljno plaćeni,kratak životni vek,često bivaju ubijeni...Apelujem da se vinovnici i napadači što pre uhvate i kazne...Nažalost iz dana u dan sve je više napada na novinare i njihovu profesiju...Svugde u svetu,vinovnici se odmah uhvate i kazne,međutim
ovde to nažalost često ne bude tako,pa zato apelujem na novu vlast,da što pre uhvate i kazne napadače...Novinar:Aleksandar M. Devetak

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси