Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одржана комеморација Петру В. Кнежевићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 07. 2014.

Одржана комеморација Петру В. Кнежевићу

Комеморација дугогодишњем новинару и уреднику ревије “Црвени крст БиХ” и члану УНС-а Петар В. Кнежевићу одржана је данас у Удружењу.

У присуству чланова породице, пријатеља и колега о Кнежевићу је говорила председница Клуба новинара ветерана Драгана Пескаревић.

“Окупљени на истом место у исто време у које смо уобичајили да се с њим дружимо годинама, сећамо се Петровог ведрог лика и доброте. Остваривши се у својм послу као вредан стваралац, доживео је признање и уважавање својих колега. Сада је отишао у свет своје поезије којој је био одан, као што је био одан својим најмилијима. Када мислимо о Петру, мислимо о човеку који је изнад свега волео своје најближе”, рекла је Пескаревић.

 О Петру Кнежевићу говорио је и колега Радомир Мићуновић.

“Ресавска 28 Петру је била друга кућа. Сваке среде у 11 сати окупљали смо се као породица. Петров одлазак велики је губитак за новинарство и песништво. Био је учитељ многим генерацаијама. Занимањем је био новинар, по вокацији песник,” рекао је Мићуновић.

Песме Петра Кнежевића читао је његов син Горан, колеге ветерани, али и колеге из Удружења књижевника у расејању, чији је Петар био члан. Од колеге Кнежевића писмом се опростио и најстарији члан УНС-а Витомир Бујишић.

Петар В. Кнежевић преминуо је у петак, 25. јула у Београду у 79. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси