Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Зорану Шапоњићу Гран при фестивала "Интерфер"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 10. 2014.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Три члана Управе УНС-а добитници награда на Интерферу

Зорану Шапоњићу Гран при фестивала "Интерфер"

Новинар “Курира” и члан Управе УНС-а Зоран Шапоњић победник је 19. Међународног фестивала репортаже “Интерфер” и добитник статуе „Богиња Ника“. Шапоњићева новинска репортажа „Сузе старог Бабе“ и фоторепортажа „Очи у очи са стихијом", по мишљењу жирија, биле су најбоље у конкуренцији 180 радова пристиглих на конкурс из земље и иностранства.

 

Награде су додељене у пет категорија: ТВ, радио, новинска, фото и друштвено-одговорна репортажа.

Другу награду у категорији ТВ репортажа и плакету “Златна Ника” поделили су дописник Гласа Америке са Косова и председник Друштва новинара Косова и Метохије Будимир Ничић и дописница РТС-а из Ужица Јелена Божовић. Ничић је награду добио за рад "Кад извод постане екстракт", а Божовић за репортажу "Кад Заим и Маринко раде заједно". 

Трећу награду у истој категорији добила је и дописница ТВ Б92 и чланица Управе УНС-а Мирјана Чворић за репортажу "Река која гута". Прво место и статуу "Златна Ника" добио је Дејан Јеловац, са Прве телевитије, за репортажу "Тијана Јурић".

Друго место и плакету "Златна Ника" за новинску репортажу освојили су новинар “Недељникаи члан Управе УНС-а Михаило Меденица за рад "Лапот - удри сине, питаће мајка где си досад" и новинар „Блица“ Владимир Лојаница за репотражу "Сарино срце је пукло од туге".

У категорији новинска репортажа прво место и статуа "Златна Ника" припала је Милени Марковић из Вечерњих новости, за репотражу "Плачем, кад ме нико не види”, а треће место и плакета "Златна Ника" Ранку Пивљанину из „Блица“, за репотражу "Било једном у Шумадији".

Прво место и статуу "Златна Ника" за радио репортажу добила је Александра Бабић, са Радио Крушевца за рад "На раскршћу". Друго место и плакета "Златна Ника" отишла је у руке Бранислава Угринова са Радио Кикинде, за репортажу "Девет грла", а треће место и плакета "Златна Ника" припала је Дамиру Гођевцу и Гордани Нешовић, са Радио Београда, за репортажу "Заборављени Холокауст".

Годишњу награду и статуу „Богиња Ника“ за репортерски рад добио је репортер РТС-а Јован Мемедовић за емисију “Сасвим природно“. Емисија „Инсајдер“ добитник  је Годишње награде за истраживачко новинарство „Славен Крањц“, док је Годишњу награду за допринос жанру путописне репортаже добио Слободан Мићић, за серијал путописних репортажа „Свет на длану“.

Прву награду и статуу „Златна Ника“ за фото репортажу добио је фоторепортер Танјуга Срђан Илић, друго место освојио је фоторепортер „Одбране“ Горан Станковић, а треће Бојан Петровић.

За друштвено одговорну репотражу прва награда и статуа "Златна Ника" припала је Младену Мијатовићу, са РТВ Пинк за рад "Поплаве у Обреновцу", друго место и плакета "Златна Ника" Милеви Малешић, са ТВ Форума из Пријепоља, за репотражу "Косачка моба" , а треће место и плакета "Златна Ника" Александру Савићу, са Академије уметности, за репортажу "Хватач Сунца".

Коментари (1)

Остави коментар
пон

06.10.

2014.

Jovanka Stanojević [нерегистровани] у 20:47

Čestitke kolegama

Čestitam nagrade, drage kolege!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси