Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Телевизија Колубара сутра протестује
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 09. 2009.

Телевизија Колубара сутра протестује


Телевизија Колубара из Лазаревца, која је пре 40 дана искључена из кабловске мреже Коперникус без најаве, организоваће протестну трибину "Шта сила чини новинарству" сутра, 9. септембра, у 14. сати у згради СО Лазаревац.

"Сматрамо да је све намерно урађено и "снагом моћи" политичких партија наложено Копирникусу да нас искључи из мреже. На овакав начин је елиминисана наша телевизија како би се створио "медијски мрак" у Лазаревцу", каже Томислав Живковић, власник и главни уредник Телевизије Колубара.

Живковић тврди да је Коперникусу наложено да се „Колубара РТЛ “ „скине“ са мреже након емитовања прилога о Рударском басену "Колубара" у емисији Прес инфо.
У емисији је било речи о захтевима за проверу пословања рударског басена, односно преиспитивању трошка од 80 милиона евра за изнајмљивања механизације у последњих годину и по дана.

На трибини ће говорити Александар Дражић, заменик председника општине Лазаревац, Миливоје Матијашевић, председник Савета за борбу против корупције при Општини Лазаревац.

Колубара РТЛ упутила је фирми Коперникус опомену пред утужење, са захтевом да се обнови дистрибуција телевзијског програма у кабловској мрежи у општинама Лазаревац, Лајковац, Аранђеловац и Топола.

Редован ТВ програм “Колубара РТЛ“ за сада емитује само преко предајника на брду Стубички Вис, а програм антенским путем поред гледалаца на тероторији Општине Лазаревац, прате и гледаоци у суседним општинама Обреновац и Ваљево.

Јавно снимање и емитовање информативне емисије ПРЕС ИНФО биће на платоу код Рударске чесме у 18,00 часова.

РТЛ Колубара је скинута са кабловске мреже Коперникус 29. јула 2009. године

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси