Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас испраћај Вујадина Вујовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 04. 2015.

Извор: УНС

Данас испраћај Вујадина Вујовића

Испраћај редитеља спортских преноса и члана Удружења новинара Србије (УНС) Вујадина Вујовића биће данас у 17 сати на Новом гробљу у Београду. Сахрана је сутра у 15 сати, у месту Мојдеж крај Херцег Новог.

 

Вујадин Вујовић рођен је 1949. године у Херцег Новом. Завршио је новинарство на Факултету политичких наука у Београду. Новинарством је почео да се бави 1970. године. У својој дугогодишњој каријери писао је за магазин Темпо, радио на Радио Београду 202, писао за франкфурстке Вести, Експрес политику. Члан је УНС-а од 1984. године

Највећи део своје каријере провео је у спортској редакцији Радио-телевизије Србије као редитељ спортских преноса. У својој каријери режирао је на хиљаде преноса.

Аутор је емисије “Играј фудбал, буди срећан” за фудбалски покрет младих од 7 до 12 година, која се емитовала на Другом програму РТС-а.

Добитник је Награде за животно дело Удружења спортских новинара Београда за 2006. годину, годишње награде РТС-а, као и многобројних међународних признања.

Вујадин Вујовић преминуо је у четвртак, 9. априла у Београду, у 67. години.

Интервју са Вујадином Вујовићем из 2007. године, након добијања Награде за животно дело погледајте овде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси