Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уредница политичке Антонела Риха добила отказ у НИН-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 04. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС, фото: Медија центар

Уредница политичке Антонела Риха добила отказ у НИН-у

Удружење новинара Србије сазнаје да је компанија Рингиер Аксел Шпрингер данас отпустила уредницу политичке рубрике недељника НИН Антонелу Риху и још неколико новинара других издања. У првом кварталу забележен је минус и НИН је, по одлуци менаџмента, морао да отпусти једну особу и смањи хонораре сарадницима за 20 одсто. Како УНС сазнаје Риха и други новинари отпуштени су изненада, а издање Блица за Црну Гору је угашено.

 

УНС-у је речено да су отпуштени новинари радили за Блиц Црну Гору из Београда, али да је међу отпуштенима и Владимир Ђурић Ђура (Ђура Морнар).

Извор УНС-а рекао је да су резови кренули од јуче поподне и да постоје наговештаји да ће бити угашено штампано издање Пулса.

Коментари (3)

Остави коментар
нед

19.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 13:00

Pitanje

Pitanje sam već postavljao:
Šta je gospođa Riha očekivala? Ona nije mesecima radila ni dok je bila na RTS-u, a uredno je uzimala platu.
Ne može se sve ni podvesti pod politiku. Ima malo i nerada i nekvatiteta.
A vi, možda, objavljujete samo komentare koji stužu po političkim otkazima?

Одговори
пет

17.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:54

nije nego

Pa tužni NIN, sa još tužnijim tiražom, odavno je pokojni. Čudi samo da drug Ćulibrk nije dobio šut kartu, valjda je on "krivlji" od urednice političke rubrike. Pazi sad, rubruka na kojoj već decenijama počiva imidž NINa!! Nije nego, tu baš nešto vonja. A ko je kriv što je Blic srozan na petparački list? Ima li tu krivice one dve čeone dame od kojih nijedna nema novinarski pedigre?!

Одговори
чет

16.04.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 23:34

И ШТА?

Шта сте друго и очекивали? Да су новинари заштићени? Неки од њих, знате и сами, играју колико газдама треба и сад - здраво! Позната прича којој нема нити ћи бити краја. Жао ми је кад било ко изгуби посао, али зар посленици јавне речи нису желели такав систем у којем ће послодавац држати и погачу и нож. Такав је систем за који смо се борили. Нема више скривања иза флоскуле друштвено-политички радник или ”жртва режима”, па да сви притекну у помоћ. Ово је већ капитализам, него шта. Нешто мутирани, а ипак богатун одлучује ко му ствара профит да би га плаћао. Ништа ту више не помаже. Ни еснаф, улица, дрека, штрајк. Такво је огољено стање ствари. Морало се већ схватити.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси