Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Не функционише сајт teleprompter.rs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 04. 2015.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Не функционише сајт teleprompter.rs

Сајт Телепромптера (teleprompter.rs) од јутрос није у функцији, а уместо њега на овој адреси појављује се сајт „Републике Косово“ са адресом www.komveterani.net. Како је УНС-у рекао уредник овог сајта Данило Реџовић, јутрос око 7 сати приметио је да му на телефон не стижу мејлови.

„Мој телефон је повезан са мејловима које Телепромптер користи. Приметио сам да ми ништа не стиже и када сам покушао да уђем на мејл, добио сам обавешење да ми је шифра промењена. Телепромптер има четири мејла и шифре су на свима биле промењене. Обрисан је наш youtube налог, хакован нам је налог на Твитеру, Фејсбуку, мој лични налог на Фејсбуку, а сајт је преусмерен на сајт komveterani.net, “ рекао је  Реџовић и додао да је у међувремену повратио Твитер налог и да се нада да ће му Фејсбук за 24 сата повратити и лични налог.

Реџовић наводи да је на серверима постојао бекап сајта, али да су и шифре на хостингу промењене, тако да не зна да ли је све обрисано.

„Хостинг компанија која нам одржава сајт је у Америци, још увек покушавам да са њима ступим у контакт, “ рекао је Реџовић.

Уредник Телепромптера, како каже за УНС, одговорно тврди да брисање сајта „нема везе са Републиком Косово, већ са СНС ботовима који су побеснели због текста о њиховом новом бот програму“.

„Сигуран сам да иза свега стоји интернет тим СНС-а. Почео сам да објављујем поверљиве  информације из унутрашњости странке, о новом систему за остављање коментара. Не разумем зашто сам ја крив што они имају неког унутар странке ко ми доставља информације. Моја је дужност да их објавим, а они морају решити проблеме са незадовољством у странци“, рекао је Реџовић и додао да се „спрема да објави нове податке о ботовима и да ће, због брисања сајта, то урадити на Твитеру у току дана“.

Реџовић је рекао да ће у току дана случај пријавити Тужилаштво за високотехнолошки криминал.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси