Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Суђење Коцијан-ТАНЈУГ почело, представници УНС-а забрањено присуство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 04. 2015.

Аутор: Д. Б. Извор: УНС

Суђење Коцијан-ТАНЈУГ почело, представници УНС-а забрањено присуство

У Вишем суду у Београду предлагањем доказа почело је суђење против ТАНЈУГ-а, по тужби за злостављање на раду коју је поднела новинарка ове новинске агенције Јасминка Коцијан. У тужби се наводи да је „мобинг“ наступио након што је на свом Фејсбук профилу Јасминка Коцијан објавила информацију о спасавању завејаних у Фекетићу, после чега је премештена на ниже, мање плаћено радно место, на којем јој се уз редовне послове стално додају нова задужења.

 

У одговору на тужбу наводи се да мобинга није било и оспоравају се тужба и тужбени захтев.

Иако је суђење отворено за јавност од представнице Удружења новинара Србије Драгане Бјелица судија Мирјана Грујичић затражила је да напусти судницу јер, како је објаснила, новинарима није дозвољено присуство без претходне најаве и одобрења. 

Ово образложење коси се са правилима која су јасно истакнута на сајту Вишег суда где пише да „новинарска акредитација није потребна уколико се присуствује главним претресима или рочиштима пред овим судом, с обзиром да су суђења, у начелу, јавна”.


Као јавност у судници су остали представници ТАНЈУГ-а и Мисије ОЕБС-а у Србији, Мирослав Јанковић, на чију отворену свеску је судија и реаговала питањем „да ли је новинар“ и „зашто је свеска отворена“.
 
Новинарку Јасминку Коцијан, која ради на месту дистрибутера вести, на које је премештена са места уреднице Мултимедије фебруара прошле године, заступа адвокат Круна Савовић. ТАНЈУГ заступа  адвокат Зоран Брановачки.

Наредно рочиште заказано је за 21. септембар када је предвиђено саслушање Јасминке Коцијан и директорке ТАНЈУГ-а Бранке Ђукић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси