Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари ометани у раду на изборима за председника СНС-а у Свилајнцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 05. 2015.

Новинари ометани у раду на изборима за председника СНС-а у Свилајнцу

На синоћ одржаним изборима за председника Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Свилајнцу новинарима ТВ Ресава, листа „Ресавски поштоноша“ и извештачу Радио Београда није било омогућено да неометано раде свој посао.

 

Како је УНС-у рекао новинар ТВ Ресава Раде Ђорђевић, новинари су прво неометано ушли у салу Скупштине општине, али им је накнадно речено да је снимање седнице забрањено.

„На наше инсистирање да нам објасне ко  је и зашто забранио снимање и извештавање са седнице која по правилу треба бити отворена за јавност, пришао нам је, тада још увек повереник СНС-а Бранислав Маринковић, који је после на изборима изабран за председника Општинског одбора, и рекао да нам је ипак дозвољено снимање, али само првог дела, не и гласања“, рекао је Ђорђевић.

С обзиром на то да новинари нису желели да напусте седницу, јер је, како су одборницима СНС-а и навели, у јавном интересу грађана да сазнају ко је нови председник Општинског одбора, дозвољено им је да остану у сали.

„Дозвољено нам је да останемо, али је зато испред наше камере све време стајао члан СНС-а од којег нисмо могли професионално да снимамо. Замолио сам га да се помери јер нам заклања снимак, на шта је он кратко одговорио да га је баш брига. Сада је на нашем снимку са седнице он у кадру, али пустићемо и такав прилог да грађани виде са каквим се проблемима у раду суочавамо,“ рекао је Ђорђевић УНС-у.

Након седнице, Ђорђевић је пришао члану Извршног одбора СНС-а из Београда Саши Јаћовићу како би од њега добио информацију зашто је снимање било забрањено.

„Рекао ми је да је то била забуна, да сам чин избора није тајан, да може да се снима и извинио ми се због проблема које смо имали“, каже Ђорђевић.

Новоизабрани председник Општинског одбора СНС-а Бранислав Маринковић најпре је УНС-у потврдио да је новинарима било допуштено да снимају само почетак седнице, али не и изборе, да би касније рекао да им ипак нико ништа није бранио, него су „у салу ушли пре него што је било договорено“.

„Седница је јавна у делу док не крене изборни процес, после им није било дозвољено да снимају. Тако су нам надређени из странке рекли да радимо“, рекао је прво Маринковић, да би након неколико тренутака рекао да ипак нису ништа бранили.

„Они су ушли у салу раније, нису се легитимисали и како смо ми могли да знамо да су они новинари, то је могла да буде приватна камера. После су одрадили свој посао и нема ту никаквог догађаја“, рекао је Маринковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси