Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Представници Сомбора демантују SOinfo.org: УНС није утицао на расподелу новца медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

02. 06. 2015.

Представници Сомбора демантују SOinfo.org: УНС није утицао на расподелу новца медијима

Након што је сомборски портал SOinfo.org објавио текст „Притисак УНС-а на медијском конкурсу!” у ком цитира изјаву представнице Града Сомбора Душанке Голубовић да је „Градска управа трпела невиђен притисак од Удружења новинара Србије да се медијима ван територије Града Сомбора дозволи да учествују на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката“, и УНС-овог реаговања “Инсистирање на спровођењу Закона није притисак”, огласила се начелница Друштвених делатности Града Сомбора Душанка Голубовић. Њено реаговање преносимо у целости.

 

Дана 1. јуна 2015. године издали сте саопштење под називом „Инсистирање на спровођењу Закона није притисак“ у којем демантујете наводе начелнице Друштвених делатности Града Сомбора Душанке Голубовић која је на трибини „Куда иду средства за културу, медије, децу и младе Сомборе Граде?!“, на питање новинара зашто је новац из буџета Града за суфинансирање медијских садржаја додељен предузећу из Апатина које је у блокади, одговорила да је „Градска управа трпела невиђен притисак од Удружења новинара Србије да се медијима ван територије Града Сомбора дозволи да учествују на конкурсу за суфинансирање медијских пројеката.“

У вези са издатим саопштењем обавештавам Вас да цитирану реченицу никад нисам изговорила, као и да нисам у било ком другом контексту рекла нити сматрам да је Удружење новинара Србије имало утицаја на утврђивање Критеријума за доделу средстава буџета Града Сомбора намењених суфинансирању пројеката производње медијских садржаја, а посебно на поступак расподеле средстава.

О наведеном сведочи аудио запис са поменуте трибине објављен на интернет презентацији организатора, односно Сомборског едукативног центра Сомбор. Сходно наведеном, текст под називом „Притисак УНС-а на медијском конкурсу“ који је објављен на порталу SOinfo.org представља искључиво интерпретацију његовог аутора.

Предузеће УНИЈА ПЛУС из Апатина остварило је право на доделу средстава у складу са чланом 3. Критеријума за доделу средстава буџета града Сомбора намењених остваривању јавног интереса у области јавног информисања.

Ово право наведено предузеће остварило је као правно лице које се бави производњом медијских садржаја и које је приложило доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у регистар медија, има седиште и производи програмски садржај који је доступан на територији града Сомбора у трајању од најмање годину дана, што је у конкретном случају Телевизија Фортуна власника СТВ КА-54 из Сомбора.

Наведени Критеријуми, које је утврдило Градско веће, нису се мењали и поред упућених препорука, а чињеница да је поменути правни субјект у блокади онемогућава пренос средстава истом, док ово стање траје и док се не стекну услови да опредељена средства буду наменски утрошена за реализацију одобреног пројекта у предложеном обиму.

Колико ми је познато, Комисија за расподелу средстава је свој предлог утврдила на основу дефинисаних критеријума и квалитета предложених пројеката.

С поштовањем,

 

                                                                                                            НАЧЕЛНИК

                                                                                                      Душанка Голубовић

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси