Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Скупштина акционара Новости под велом тајни
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 06. 2015.

Извор: УНС

Скупштина акционара Новости под велом тајни

Удружење новинара Србије сазнаје да ће у петак, 26. јуна, бити одржана Скупштина акционара Компаније Новости на којој ће бити речи и о продаји дневног листа "Спорт".

Једино је било могуће добити званичну потврду да ће се састати акционари, али не и шта је на дневном реду.

Представници државе у Надзорном одбору Компаније Новости Горан Николић, који је председник овог тела, и некадашња новинарка Тања Видојевић, уназад неколико месеци нису били расположени да говоре о својим одлукама у вези са евентуалном продајом "Спорта". Трећи члан Надзорног одбора Срђан Мушкатировић, за ког се претпоставља да је представник капитала Милана Бека, такође је одбијао да говори. Уочи Скупштине акционара нису се јављали на телефон, а једина особа која се јавила, Тања Видојевић, рекла је УНС-у: "Имате председника Надзорног одбора Горана Николића па зовите њега".

Почетком априла директор и главни уредник Компаније Новости Ратко Дмитровић рекао је за сајт УНС-а да ће "Спорт" бити угашен ако се не прода и да је разлог због којег лист већ није продат недостатак сагласности Надзорног одбора.  Дмитровић је навео да фирма Беотон из Зајечара жели да купи "Спорт".  

Фирма Беотон у власништву је оца Саше Мирковића, председника Скупштине Зајечара који контролише зајечарску телевизију Бест и телевизију М моја ТВ (некадашњи назив ТВ Метрополис) која већ неко време ради у просторијама на Тргу Николе Пашића 7, где је седиште Компаније Новости. Власник М моја ТВ према подацима из Агенције за привредне регистре је Јелена Мирковић. Телевизија М моја ТВ се налази на другом и шестом спрату, док су просторије "Спорта" на делу трећег спрата.

Председница Синдиката новинара Новости Драгана Чабаркапа питала је представнике владиног Савета за борбу против корупције како је могуће ићи у даљу приватизацију Компаније Новости ако није окончана истрага о претходној, наводно спорној приватизацији, подсећајући да је преиспитивање ове приватизације тражио и Брисел.

“Тада ми је речено да је то питање за Владу. Али, одговор од Владе на писмо које смо послали нисмо добили. Све Владе од лета 2006. године питали смо чије су Новости и ниједна нам није одговорила”.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси