Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Који кандидати по мишљењу директора РТС-а Драгана Бујошевића нису подобни за преостале функције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 08. 2015.

Извор: УНС

Који кандидати по мишљењу директора РТС-а Драгана Бујошевића нису подобни за преостале функције

Управни одбор Радио-телевизије Србије на јучерашњој седници није изабрао директора Телевизије Србије и главне и одговорне уреднике Првог и Другог програма Радио Београда, већ је донео одлуку о расписивању новог конкурса за ове функције.

За главног и одговорног уредника Трећег програма Радио Београда изабран је Предраг Шарчевић, који је и до сада обављао ову дужност, док је за главну и одговорну уредницу радио програма "Београд 202" изабрана Снежана Грујић, досадашња заменица главног и одговорног уредника "двестадвојке".

Како је УНС-у рекао председник УО РТС-а Зоран Поповић, Управни одбор по Правилнику може да гласа о кандидатима које предложи генерални директор РТС-а.

„Генерални директор није дао предлоге за директора Телевизије Србије, главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда и главног и одговорног уредника Другог програма Радио Београда и ми о томе нисмо могли да гласамо. За оне функције за које је дао предлог, Управни одбор је гласао и ти кандидати су изабрани“, рекао је Поповић и додао да је донета одлука да се у року од десет дана, тј. најкасније до следећег петка понови конкурс.

На питање УНС-а зашто није дао предлоге за директора Телевизије Србије и главне и одговорне уреднике Првог и Другог програма Радио Београда, генерални директор РТС-а није желео да одговори.

Подсећамо, кандидати за неизабвраног директора Телевизије Србије били су Вилибалд Ерић,Драган Караджић, Александар Милутиновић, Весна Сладојевић, Милош Танасковић, Боривоје Ускоковић и Владан Чкркић.

За позицију главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда кандидати су били Влајић Ђорђе и Радован Пантовић, док су кандидати за главног и одговорног уредника Другог програма РТС-а  били Драган Бабић, Снежана Бићанин, Војислав Карановић, Александар Лукић, Сања Милић, Филип Младеновић, Снежана Ристић и Милован Филиповић.

Управни одбор РТС-а јуче је за вршиоца дужности главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда именовао Ђорђа Влајића, а Другог програма Радио Београда Јасмину Зец.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси