Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Горан Јешић: Јавно се извињавам новинарки листа „Ало“ Ивани Жигић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 09. 2015.

Извор: УНС

Горан Јешић: Јавно се извињавам новинарки листа „Ало“ Ивани Жигић

„Позвала сам господина Јешића и питала да ли је тачна информација да је купио нови аутомобил, а он је почео да виче и псује ме уз коментаре како није више државни службеник и није дужан да даје изјаву шта вози“, рекла је Ивана Жигић на позив Удружења новинара Србије (УНС) да нам објасни јучерашњи инцидент са бившим градоначелником Инђије и потпредседником покрајинске владе Гораном Јешићем.

 

УНС је позвао и Горана Јешића који је, пошто смо рекли зашто га зовемо, питао да ли може да се извини новинарки листа „Ало“ преко УНС-а.

„Признајем да сам се непримерено понашао према Ивани Жигић, жао ми је због тога и јавно јој се извињавам. Иначе, нисам дужан да дајем изјаве о томе шта возим, чиме се бави моја фирма, као и ко су ми клијенти, већ сам дужан да подносим извештаје државним огранима два пута годишње, што и радим“, изјавио је за УНС Горан Јешић.

УНС истиче да је Јешић донедавно био носилац јавне функције и да јавност има  право да зна на који начин је дошао до скупоценог аутомобила.

Свако ко се определио да обавља јавну функцију и да буде плаћен новцем пореских обвезника, дужан је да уважава интересовања јавности, а од посебног значаја је да грађани знају да ли својим редовним приходима може да финансира своје расходе.

УНС подсећа политичаре да су Кодексом прописани право и обавеза новинара да таква питања у име грађана постављају политичарима и да инсистирају на одговорима све док их не добију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси