Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пословни центар Жупа изнад Апелационог суда – Гвоздена Здравића ни пресуда не враћа на посао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 02. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Пословни центар Жупа изнад Апелационог суда – Гвоздена Здравића ни пресуда не враћа на посао

Пресудом Апелационог суда у Крагујевцу поништено је решење о отказу новинару из Александровца Гвоздену Здравићу, а ЈП „Пословни центар Жупе“ наложено да га „врати на послове на неодређено време у складу са врстом и степеном стручне спреме“.

И поред ове одлуке, директор Пословног центра Зоран Поповић Здравића не враћа на посао „пословно управног сарадника информатичара“ који је пре отказа обављао.

Гвозден Здравић добио је октобра 2014. године отказ због „злоупотребе права на боловање”.

Како истиче за УНС, „прави разлог отказа је то што је за време боловања писао за дневни лист 'Блиц' чији је дописник од 1999. године“.

„Корумпирана александровачка власт свесно крши одлуку суда о мом враћању на посао, како би ми се осветила због писања у 'Блицу' о многим махинацијама и малверзацијама у трошењу општинског буџета“, рекао је Здравић УНС-у.

Директор ЈП Пословни центар Жупа Зоран Поповић тврди да „није у питању освета“, већ да је „извршна пресуда за њега неподобна и да је не може спровести зато што суд Здравића враћа на послове, а не на рад. У садашњем акту о систематизацији послова и радних задатака тих послова нема, а ни стручне спреме коју Здравић Гвозден има“ .

Како је рекао УНС-у, зна да је пресуда извршна.

“Овде сам директор месец и по дана. У тој пресуди коју сам добио пише да се Гвозден Здравић врати на послове у Пословни центар према врсти и степену стручне спреме. У важећој систематизацији тих послова нема. Да је суд нас обавезао да Гвоздена вратимо на 'рад', ја бих га вратио, макар и као нераспоређено лице, а пошто га треба вратити на 'послове',  ја тих послова немам и не могу поступити по пресуди. Да не бих учинио кривично дело јер тих послова нема, ја сам консултовао правнике и суд. Речено ми је да ће поводом овог случаја бити формирано Судско веће које ће размотрити случај и препоручити шта да урадим“, рекао је УНС-у Поповић.

Адвокатица УНС-а Гордана Константиновић истиче да је „логично да када неког враћају на послове, да томе претходи враћање на рад и да оваквим поступком Пословни центар  злоупотребљава пресуду“.

Иначе, ЈП „Пословни центар Жупа“ где је Здравић био у сталном радном односу, повећао је почетком фебруара број радника са 6 на 9, а радно место информатичара на којем је Здравић био запослен не постоји.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

12.02.

2016.

Skolska [нерегистровани] у 18:52

Ruzno lice veverice

Za sve je krivo ruzno lice veverice!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси