Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Штрајк упозорења запослених у Тимочкој телевизији и радију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 04. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Штрајк упозорења запослених у Тимочкој телевизији и радију

Осамнаест од 28 запослених у Тимочкој телевизији и радију почело је данас у 12 сати једносатни штрајк упозорења због неисплаћених зарада. Удружење новинара Србије (УНС) сматра оправданим и подржава штрајк запослених у Тимочкој телевизији и тражи од власника да запосленима исплати заостале зараде. Како је УНС-у рекао новинар Тимочке телевизије Никола Павловић, запосленима нису исплаћене зараде за 4 и по месеца.

„Последњу плату, за први део новембра, добили смо 31. децембра. Дугују нам 4 и по зараде, остали смо без динара“, каже Павловић.

Он истиче да су запослени још у петак, 1. априла, обавестили директора Тимочке телевизије Горана Станкова да ће, уколико им до данас у 12 сати не буду исплаћене бар заостале зараде за 2015. годину, ступити у штрајк упозорења, али да им директор није одговорио.

„Од петка до данас нико нам се није јавио. Станков је добио упозорење, али се о њега оглушио. Зато смо принуђени да, у складу са законом, прекинемо програм на сат времена“, рекао је Станков.

Подсећамо, Тимочку телевизију у фебруару 2010. године купио је естрадни менаџер Саша Мирковић, власник фирме Беотон Р. Ова фирма купила је у септембру прошле године и дневни лист „Спорт“ чији су запослени такође због кашњења у исплатама зарада јавно протестовали. Однедавно је у просторијама „Борбе“ где се налази и редакција „Моје ТВ“ чији је Мирковић такође власник седиште нових дневних новина „Српски телеграф“.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

04.04.

2016.

Saša Todorović [нерегистровани] у 12:48

Tako poznato...

Podrška kolegama!!!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси