Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Недељник „Експрес“ од сутра на киосцима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 04. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Недељник „Експрес“ од сутра на киосцима

„Први број недељника ’Експрес’ излази сутра и биће бесплатан“, каже за Удружење новинара Србије (УНС) заменик главног и одговорног уредника Милан Бечејић. Директор и главни уредник „Експреса“ биће Бранко Миљуш. Како је Бечејић рекао УНС-у , први број штампаће се у 50.000 примерака. Недељник ће излазити петком, али ће први број, због празника, бити објављен у четвртак. Након бесплатног првог броја, „Експрес“ ће коштати 49 динара.

„Бићемо јефтинији од свих других недељника. Овом ценом ћемо успети да надокнадимо трошкове јер смо решили да излазимо у различитом формату од других недељника, што драстично смањује цену штампе. Бићемо штапани у берлинер формату, као Гардијан, у рото штампи. Овај формат је нов на нашем тржишту. Пре него што смо се одлучили за формат и дизајн урадили смо истраживање тржишта и видели да читаоци желе нешто ново и другачије“, каже Бечејић.

 Он истиче и да ће се овај недељник од других разликовати, како по формату и дизајну, тако и по уређивачкој политици.

„Жеља нам је да негујемо ауторско мишљење, сви текстови објављени у ’Експресу’ имаће ауторски печат. То се може видети и по томе што ће за ’Експрес’ писати врсни писци и новинари. Ми ћемо отварати и у свакој теми тражити нове углове гледања, различите приступе проблемима. Сам одабир аутора који ће писати за наш недељник очигледан је показатељ да ће у њему бити заступљени различити ставови и мишљења и то је оно што ће овај недељник учинити атрактивним. Надамо се да ћемо имати читаоце различитих политичких, културолошких и идеолошких афинитета“, рекао је Бечејић и додао да се нада да ће „’Експрес’ заорати затрављену медијску њиву у Србији“.

У недељнику „Експрес“ радиће око 10 новинара.

„За нас ће писати Светислав Басара, Видосав Стевановић, Денис Куљиш, Александар Црквењаков, Зоран Пановић, Дејан Анастасијевић, Михаило Меденица и многи други“, каже Бечејић.

Како најављују из „Експреса“, у првом броју биће објављени „интервјуи са бившим директором РТС-а Драгољубом Милановићем и књижевником Видосавом Стевановићем, као и неколико репортажа, међу којима су репортажа о Железари Смедерево и непостојећој српско-хрватској граници код Апатина“.

Коментари (4)

Остави коментар
чет

28.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 11:33

srecno

miljus je sa pravom g.urednik jer je uspesno vodio i druge medie..uki

Одговори
чет

28.04.

2016.

UKI [нерегистровани] у 11:31

nove novine

svaka cast...nesto novo...miljus je vrhunski vodio i druge medie..srecan prvi broj

Одговори
сре

27.04.

2016.

M. Đoković [нерегистровани] у 21:29

Čestitam

Poštovani kolega Bečejiću, u vreme kada se gase mediji, želim mnogo uspeha vašem nedeljniku.

Одговори
сре

27.04.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 18:39

Nosilac štafete

Branko Miljuš je poslednji nosilac Titove štafete. Poznat kao svake ptice pero,

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси