Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Стручни скуп „Нишко новинарство у српском новинарству“ у четвртак на Филозофском факултету у Нишу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

23. 09. 2016.

Извор: УНС

Стручни скуп „Нишко новинарство у српском новинарству“ у четвртак на Филозофском факултету у Нишу

Стручни скуп „Нишко новинарство у српском новинарству“ биће одржан у четвртак, 29. септембра са почетком у 11 сати, у амфитеатру 1 Филозофског факултета у Нишу. На скупу ће бити промовисана монографија „Новине и новинари“ аутора и приређивача Слободана Крстића.

 

 О књизи која садржи биографије и ауторске текстове 51 новинара „Народних новина“ од оснивања листа 1944. до 1994. године, говориће, осим аутора и рецензент проф. др Ђокица Јовановић и редактор Зоран Марјановић.

О улози локалног и регионалног новинарства, значају Ниша и његових новинара у српском новинарству говориће главни и одговорни уредник „Нишког весника“ Љубиша Соколовић, новинар Милорад Додеровић, историчар-архивист Историјског архива Нишa Никола Арсић, библиотекар-саветник Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу Марија Чупић, књижевник Видосав Петровић, проф. др Зоран Арацки са Департмана за новинарство Филозофског факултета у Нишу, политиколог Славица Чорбић, социолог и директор Народног музеја у Нишу Славиша Поповић и историчар и публициста, помоћник директора Народног музеја у Нишу Небојша Озимић. Председница УНС-а Љиљана Смајловић говориће о 135 година Удружења новинара Србије.


Организатори скупа су  Удружење новинара Србије, Филозофски факултет из Ниша и Историјски архив Ниш.

Стручни скуп „Нишко новинарство у српском новинарству“ суфинансиран је из буџета Града Ниша.

Агенда скупа налази се у прилогу.

Коментари (8)

Остави коментар
сре

28.09.

2016.

PesNik [нерегистровани] у 18:19

ENIGMATIKA

Epa, gospodo novinari, kada već stručno raspravljate o niškom novinarstvu u srpskom novinarstvu, da li znate da Niš ima jedini štampani medij "NN" koji je u privatnom vlasništvu, a za čije finansiranje grad, dakle svi mi, izdvajamo povelike novce. E taj jedan i jedini list na ovom području, kada ga prelistate i želite da nakon već viđenih naslova malo zasdladite, tj.dezertirate - nemate čime. Nemate jer je to jedina novina koja nema - UKRŠTENICU ili nešto od enigmatike. Ako niste znali, i mi enigmatičari niša, koji radimo sve enigmatske vrste za celu Srbiju, jedino u "NN" nemamo prostora. Vlasnika to ne interesuje a odgovorni ljudi u gradu i ne znaju šta je enigmatika pa umesto da se finansira i taj prostor, troši se na kojekakvim čestitkama i drugim reklamnim sadržajima.

Одговори
уто

27.09.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 15:14

Sujetne neznalice

U novinarstvu se nakotilo mnogo sujetnih neznalica, koji inače misle da istorija novinarstva u Nišu počinje od njih i da bezmalo po kratkom postupku zaslužuju Pulicerovu nagradu, a još nisu ostavili ni "t" od traga u niškom novinarstvu.Biće zato još dosta zluradih komentara povodom ovog skupa i knjige u kojoj su inače zastupljeni novinari po izboru autora Krstića koji je jedan od prvih diplomaca beogradskog Fakulteta političkih nauka među niškim novinarima, pa je verovatno dobro znao koga bira i zašto.A iza takvog njegovog izbora su očigledno stali i izdavači i finansijeri knjige.
Ili, ako već misle to što misle povodom ove publikacije i skupa, zašto izbegavaju da se potpišu imenom i prezimenom, jer inače imenom i prezimenom opmalovažavaju pojedine kolege , UNS i njegovu predsednicu?Novinarstvo je nešto više, svetije, svetlije i hrabrije od običnog anonimnog života.

Одговори
пон

26.09.

2016.

Драки [нерегистровани] у 20:47

похвала

Браво

Одговори
пон

26.09.

2016.

Драки [нерегистровани] у 20:46

Re: Осврт на пређашњи коментар

Очигледно је да не знате аман баш ништа , па не разумете , рад на оовом делу је почео пре две деценије . Ово дело ће оставити траг у историји града Ниша нишког новинарства и новинарства Србије ! Браво имхвала свима кји су ово омогућили после мукотрпног и дугог периода

Одговори
пон

26.09.

2016.

Nislija [нерегистровани] у 10:10

Nebuloza

Ovo je vrhunac cinizma. Grad Nis finansira skup udruzenja koje nam je unistilo medije.
UNS TREBA DA OBJASNI ZASTO JE RADOICI DAO U DIMITROVGRADU 107000 evra za televiziju koju je on pazario za 18600 evra. Dugujete javnosti objasnjenje ...

Одговори
нед

25.09.

2016.

Bane [нерегистровани] у 20:27

cenzori

Pitam se samo kako Vas nije sramota da dodjete u Nis posle onoga sto ste uradili medijima na jugu Srbije. Unistili ste Alt, Radio Pirot, Rtv , Bujanovac, Presevo, Bosilegrad. Sram Vas bilo, ni komentare ne objavljujete.

Одговори
нед

25.09.

2016.

Saša [нерегистровани] у 17:20

''Stručni'' skup

Na skupu očigledno nema aktuelnih niških novinara i medija. Oni su zahvaljujući pre svega UNS-u postali režimski bilteni. Niško novinarstvo je mrtvo iako je grad na Nišavi jedan od najzaslužnijih za demokratske promene. Slobodan Krstić je pretpeo nevidjenu torturu od vlasnika medija kojem sada UNS daje putem projekata milione dinara ... Pitam se i zašto Niš finansira skup UNS koji je najveći krivac za uništenje niške medijske scene i guranje medija u ruke tajkuna.

Одговори
пет

23.09.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:34

Bravo

Bravo za ovu publikaciju Slobodan Krstica. Nesto sto ce se pamtiti i ostati za istoriju. Medjutim, ono sto me cudi - otkud na ovom skupu izvesni Milorad Doderovic kojem ocigledno mesto nije tu uz znacajna imena niskog novinarstva!? Pozvao je Ljiljanu Smajlovic na skup da bi ''progurao i nametnuo'' sebe kao govornika i dao sebi znacaj. Verujte da mnogi zbog njega nece doci na promociju i misljenja sam da je on velika greska UNS-a jer oslusnite sta koleginice i kolege, ako i gradjani misle o njemu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси