Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинарима отказ, менаџменту Рингиера „тим билдинг“ у Абу Дабију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 01. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Новинарима отказ, менаџменту Рингиера „тим билдинг“ у Абу Дабију

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје од колега из Ringier Axel Springera у Србији, менаџмент ове куће, након што је непосредно пред Нову годину отпустио око 15 новинара, следеће недеље иде на дружење ради јачања тимског рада (тим билдинг) у Абу Даби. Да ће чланови менаџмента отићи у главни град Уједињених Арапских Емирата за УНС је потврдило неколико радника ове медијске куће који истичу да је то „јавна тајна већ неколико дана“. Подсетимо, око 15 новинара и медијских радника листа „Блиц“ добило је отказе крајем децембра 2016. године.

Неки од њих у овој медијској кући били су и више од 15 година. У јуну 2015. године Компанија Рингиер такође је ненајављено поделила више од 30 отказа, са образложењем да је то урађено „због рационализације трошкова“.

На питање УНС-а да ли је тачно да, након отпуштања великог броја новинара и „рационализације трошкова“ менаџмент Рингиера иде на „тим билдинг“ у Абу Даби, генерална директорка компаније Ringier Axel Springer у Србији Јелена Дракулић Петровић рекла је да „не жели да коментарише“ сазнања УНС-а, док је директор „Блица“ Веселин Симоновић рекао да „не зна“.

„Ако иде, ја о томе нисам обавештен и не могу да коментаришем“, рекао је Симоновић.

Међутим, како извори УНС-а тврде, и Веселин Симоновић биће са својим тимом у Абу Дабију.

Коментари (3)

Остави коментар
нед

15.01.

2017.

Svedok sunovrata, Vanja [нерегистровани] у 06:37

Bravo Veseline!

Gde ce im duse?! Mozda tamo gde ce moci parama koje su izvukli iz Blica da ih bezbrizno tapaciraju. Kolovodja je Veselin uz svesrdnu drakulinsku pomoc dve menadzerske dunjdjerke. Neometano vode tri knjigovodstva, muzu pare iz drzavnog budzeta u kontinuitetu, glume opozicione novine, Ceca im ne silazi iz novina (otkud njen menadzer Radovic u vrhu kuce?!), a na stranama rubrike `zabava` objavljuju da je nekoj pevaljki umro otac... Rezultat - pedestak hiljada tiraza!!! Masala Veseline! Oklen kuca u Krcedinu, dva stana, biznis u ugostiteljstvu... Jos kao nesto mudruje, piskara, a nikad nije znao da napise ozbiljan tekst... Jadno, ali uspesno.

Одговори
пет

13.01.

2017.

anonymoussredoje djokic [нерегистровани] у 18:29

tako treba

ovakva dogadjanja u mediju koji se reklamira kao najcitaniji u polupismenoj sredini, samo potvrdjuju da je ogorcenje citalaca i javnosti sasvim realno, a da novinari ne treba da racunaju ni na kakvu podrsku javnog mnjenja, jer svojim ulizickim i licemernim ponasanjem ne zasluzuju nikakvo razmevanje niti uvazavanje.sami su najvise krivi za sunovrat profesije...

Одговори
пет

13.01.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:24

hteli ste,uživajte

Lupali ste u šerpe, tražili kapitalizam, sada lupajte u svoje glave. Dobili ste šta ste tražili.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси