Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Због дугова према српском дистрибутеру Македонија поново без српске штампе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 02. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Због дугова према српском дистрибутеру Македонија поново без српске штампе

Дневних новина из Србије, због дугова македонског према српском дистрибутеру, од јуче поново нема на продајним местима у Македонији. Како за УНС каже комерцијални директор дистрибутера из Србије, фирме Беоколп, Драшко Ђурић, македонске колеге из фирме Медија принт Македонија (МПМ) поново нису исплатиле новац за дистрибуцију. „МПМ Беоколпу није намирио већ три заостале рате. Никада не обустављамо дистрибуцију када исплате мало касне, није нам таква пракса, али ово је већ прешло меру. Ружно је што нас доводе у ситуацију да прекидамо посао, али без тога не бисмо могли да наплатимо услуге“, рекао је Ђурић.

Он додаје да српске штампе у Македонији нема ни данас, али и да је неће бити барем до петка.

„Све и да нам данас уплате новац, не бисмо пре петка стигли да организујемо дистрибуцију. Верујемо да се проблем неће одужити и да ће ускоро све бити по старом“, каже Ђурић за УНС.

У фирми Медија принт Македонија данас нису одговарали на позиве УНС-а.

Подсећамо, ово није први пут да Беоколп обустави дистрибуцију српске штампе у Македонију. Последњи пут, у октобру прошле године, читаоци у Македонији српску штампу нису могли да купе више од десет дана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси