Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Отворене пријаве за семинар „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 02. 2017.

Извор: УНС

Отворене пријаве за семинар „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови“

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са развојним програмом Европски ПРОГРЕС и Удружењем новинара Србије (УНС) позива колегинице и колеге који извештавају о ЕУ интеграцијама и раде на креирању медијских пројеката да се пријаве на семинар за новинаре „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови – могућности за сарадњу“, који ће бити одржан у уторак, 21. фебруара у Београду.

Циљ обуке је да новинаре информише о актуелном стању у процесу преговора Србије о чланству у ЕУ и досадашњим резултатима, као и могућностима коришћења ИПА фондова у Србији. Део семинара биће посвећен развоју и јачању капацитета представника медија за припрему и израду пројеката и пријављивању на расположиве конкурсе за доделу бесповратних донаторских средстава, са посебним освртом на конкурсе које расписује Европска унија.

Догађај ће отворити шефица Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији Тања Мишчевић. На семинару ће говорити и представници Владе (Преговарачки тим за вођење преговора о приступању РС ЕУ и Канцеларија за европске интеграције), Делегације Европске уније у Републици Србији, Европског ПРОГРЕСА, као и консултант за ЕУ фондове.

Теме о којима ће бити речи на семинару су: Како медији извештавају о ЕУ фондовима и перцепција грађана; ЕУ и Србија: 15 година партнерства; Процес интеграција и координација ЕУ фондова у Србији; Шта је Европски ПРОГРЕС? Зашто је мени важан?; ИПА: грантови за цивилно друштво и медије и Медијска путовања у ЕУ.

Пријаву за учешће на семинару треба послати до четвртка, 16. фебруара, на имејл unsinfo1@uns.org.rs, са краћом професионалном биографијом и контакт подацима.

Број учесника семинара је ограничен на 20. За осам колегиница и колега који нису из Београда организатор ће сносити трошкове пута и смештаја.

У потврди учешћа биће достављене детаљне информације о догађају.  

Програм Европски ПРОГРЕС као и кампању „Европа то си ти“ финансирају Европска унија, Влада Швајцарске и Влада Републике Србије.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

10.02.

2017.

Hm... [нерегистровани] у 12:07

Hm...

EU je mrtva. Srbija uvek radi naopako.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси