Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС организује бесплатно тестирање за Европску компјутерску возачку дозволу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 02. 2010.

УНС организује бесплатно тестирање за Европску компјутерску возачку дозволу


У периоду од 1. до 5. марта 2010. године у Србији ће бити организована недеља посвећена подизању информатичке писмености под називом „E-skils week“, чији су покровитељи Европска унија, Европска комисија, Европске ИЦТ скупштине (CEPIS) и друге организације.

Удружење новинара Србије ће заједно са Информатичким савезом Србије, Министарством за телекомуникације и информационо друштво, Министарством омладине и спорта, Министраством просвете и другим домаћим компанијама и организацијама, учествовати у овој манифестацији и организовати бесплатно полагање за ЕЦДЛ сертификат.

ЕЦДЛ сертификат (European Computer Driving Licence) је најраспрострањенији и од Европске комисије захтевани сертификат информатичке писмености.

УНС позива новинаре и заинтересоване грађане из читаве Србије да искористе ову прилику и да се пријаве за тестирање на unsinfo@uns.org.rs или 011 32 36 337 најкасније до среде 24. фебруара.


Полагање за ЕЦДЛ сертификат садржи од четири до седам модула. Модули су: - коришћење рачунара и управљање датотекама, -обрада текста, -табеларне калкулације, - базе података, - презентације, - информације и комуникације.

EЦДЛ Старт сертификат стиче кандидат који је положио 4 модула по избору. ЕЦДЛ Кор сертификат стиче кандидат који је положио свих 7 модула.

Приликом пријаве за тестирање кандидат треба да наведе модуле које жели да полаже, најмање четири, како би ушао у одређену групу.


Иначе полагање за Европску комјутерску возачку дозволу током читаве године организује Јединствени информатички савез Србије www.ecdl.rs.

Тестирање је бесплатно само у оквиру “E-skils nedelje“ од 1. до 5. марта.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси