Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Због свађе Милан Бечејић и Антоније Ковачевић добили отказе у „Експресу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 02. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Због свађе Милан Бечејић и Антоније Ковачевић добили отказе у „Експресу“

Заменику главног и одговорног уредника недељника „Експрес“ Милану Бечејићу и уреднику портала овог недељника Антонију Ковачевићу главни и одговорни уредник Иван Цвејић дао је данас отказе, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Како су Ковачевић и Бечејић потврдили за УНС, Иван Цвејић отказе им је дао без претходног образложења или било каквог упозорења, а повод за овакав потез Цвејића је, како кажу, свађа између њих двојице.

„Тачно је да смо скоро колега Ковачевић и ја имали несугласице и да смо једном ушли у расправу у вези са текстом који је објављен на сајту, а за који сам ја мислио да штети угледу ’Експреса’, али то никако не може бити разлог за отказ. Такве расправе су у редакцијама нормалне и уобичајене. Нисам претходно добио упозорење од Цвејића, само ми је данас уручен отказ. Нисам стигао ни да погледам решење“, каже Бечејић.

Антоније Ковачевић рекао је за УНС да сматра да је, након годину и по дана, отказ добио из бизарних разлога.

„Мислим да је ово добро искоришћен повод за отказ. Не мислим да је то стварни разлог. Пре три месеца ми је укинута колумна коју сам у овом листу писао. Тада ми је речено ’да је много паметовања и да би било добро да не паметујем много’. Не знам да ли је разлог економски или политички, образложење од Цвејића нисам добио, нити сам позван на разговор да видим о чему се ради и шта се десило. Цвејић ми је само рекао да сам добио отказ, без икакве најаве, упозорења, како треба по Закону. Није ово први пут, неколико колега је већ у овом листу добило отказе ненајављено и без образложења“, каже Ковачевић.

Он додаје да ће сигурно тужити „Експрес“ због отказа.

Милан Бечејић каже да за њега који је 38 година у новинарству оваква ствар није неуобичајена.

„Људи долазе и одлазе из редакција. Толико година радим овај посао, да ми то није ништа необично. Да ли је у нашем случају испоштована законска процедура, не знам, али нећу тужити Експрес“, рекао је Бечејић.

Главни и одговорни уредник Иван Цвејић УНС-у је у смс поруци рекао да су Бечејић и Ковачевић отказе добили „због тешког нарушавања дисциплине у редакцији, чиме је нарушен радни процес, а што ниједна редакција не би толерисала“.

„Више од овога не бисмо коментарисали“, написао је Цвејић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси