Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Адриа медија од априла преузима дистрибуцију српске штампе у Македонији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 03. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Адриа медија од априла преузима дистрибуцију српске штампе у Македонији

„Компанија Адриа медија Балкан, ћерка фирма Адриа медија групе из Београда, која издаје најтиражнији македонски дневни лист ’Слободен Печат’ и један је од највећих дистрибутера на македонском тржишту, од почетка априла преузеће комплетан увоз и дистрибуцију српске штампе на територији Македоније. Овим ће бити заустављен највећи прекид у дистрибуцији штампаних медија из Србије у Македонији“, рекли су за сајт Удружења новинара Србије (УНС) из Адриа медија групе.

УНС је у неколико наврата писао о кризама у дистрибуцији српске штампе у Македонији. Последња обустава траје од 6. фебруара ове године, због дугова македонског дистрибутера Медиа принт Македонија српском Беоколпу. Дневне и недељне новине из Србије тако се већ скоро два месеца нигде у Македонији не могу купити.

Комерцијални директор фирме Беоколп Драшко Ђурић рекао је за сајт УНС-а да још нема информација о томе ко ће преузети дистрибуцију и да ће ова фирма о даљим корацима одлучити када буде имала више информација.

„За сада ништа још не знамо, када будемо имали информацију да је неко преузео тај посао, одлучићемо. Медиа принт Македонија нам још увек дугује, ништа од заосталих дугова нису измирили и ми смо их утужили пред македонским судовима. Надамо се да ће се ускоро проблем са дистрибуцијом решити и да ће читаоци у Македонији, после скоро два месеца, ускоро моћи да купе штампу на српском језику“, каже Ђурић.

Пре ове, најдуже паузе у дистрибуцији српске штампе у Македонији, дневних и недељних новина из Србије, из истих разлога, није било више од десет дана у октобру 2016. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси