Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  СПЦ: Блиц пласира лажи и дезинформације; Блиц: Нећемо се оглашавати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 05. 2017.

Аутор: Ј.Пешић Извор: УНС

СПЦ: Блиц пласира лажи и дезинформације; Блиц: Нећемо се оглашавати

На порталу Српске православне цркве јуче је објављено саопштење „Порука Уредништву ’Блица’: Јефтино сте се продали!“ у коме се наводи да је медијска кампања „у таблоиду ‘Блиц’ заснована на измишљеној вести о мешању Српске православне Цркве у избор будућег председника Владе Републике Србије“.

Наведено је да је „општепознато да у време мира поједине снажне политичке и економске групе настоје да у другим државама, ради остварења својих циљева и интереса, изврше утицај на центре одлучивања, ради доношења по њих повољних одлука, али и да утичу на народ, на јавно мнење, по правилу пласирајући лажи, дезинформације и разне опскурне садржаје“ и додаје се да „у Србији такав утицај несумњиво остварује немачко-швајцарски медијски концерн Рингијер“.

„Ова кампања, у којој нема ни промила истине, траје већ неколико дана. Учешћа у прљавој измишљотини нису поштеђени ни Његова Светост Патријарх ни премијер Вучић. Потом се на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена 'група конзервативних епископа' која, тобож, покушава да спречи да министарка Брнабић, зато што је геј (вероватно хоће да кажу да је лезбејка), буде предложена за премијера“, пише у сопштењу.

У саопштењу СПЦ-а наводи се да „’Блиц’ за рачун оних чији су интереси супротни интересима српског народа и грађана Србије, служећи се лажима, покушава да изврши политички утицај“.

О дневном листу „Блиц" , СПЦ наводи да је „поган", да су се „јефитно продали" и одговорне људе из београдског листа позива на "покајање".

„Блиц“ је објавио у петак да „Српска Православна Црква на све начине покушава да спречи могућност да министарка државне управе Ана Брнабић буде изабрана за новог премијера“.

Према тврдњама тог листа и Брнабићева је кандидат за новог председника Владе, али да „Српска православна црква лобира да Ана Брнабић не буде премијер зато што је геј“.

УНС-у је редакција "Блица" рекла да се неће оглашавати поводом саопштења Српске православне цркве.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

17.05.

2017.

бетмен [нерегистровани] у 22:40

Re:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Одговори
уто

16.05.

2017.

Ne-Vernik [нерегистровани] у 17:26

???

SPC pod hitno da dobije PIB, da počne da plaća porez kao svi ostali privredni subjekti, kao i da javno objave cenovnik "usluga", a ne da betmeni šamaraju kako koga stignu, po slobodnoj proceni i na bazi "Daj koliko te nije sramota da daš".

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси