Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Иницијатива УНС-а да улица у Јагодини добије име Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

15. 03. 2010.

Иницијатива УНС-а да улица у Јагодини добије име Милана Пантића


Скупштина града Јагодине
Господин Ратко Стевановић, председник


Поштовани господине Стевановићу,

Молимо Вас да Скупштина града Јагодине покрене поступак да се једној јагодинској улици да име нашег убијеног колеге Милана Пантића.

Једанаестог јуна ове године навршава се девет година откако је Милан убијен у улазу зграде у којој је становао. Убице никада нису пронађене и приведене правди.

Милан Пантић је један од симбола независног новинарства у Србији. Изгубио је живот због тога што је као новинар у локалној средини писао о ономе о чему се до тада није писало. Његова смрт је трагачинија, тим пре што се десила после демократских промена, у временима за која су нам обећавали да више неће личити на стара, и да се убиства новинара више неће догађати.

Ако демократска власт ни читавих девет година након Милановог убиства није у стању да пронђе његове убице нити да открије имена налогодаваца, сматрамо да би Скупштина града Јагодине, у години обележавања десете годишњице петог октобра, морала да ода почаст жртви коју је Милан 11. јуна 2001. године положио у име демократије и слободног новинарства.

Били бисмо Вам веома захвални ако бисте одлуку томе да једна јагодинска улица добије име нашег колеге Милана Пантића донели до девете годишњице његовог убиства.


Удружење новинара Србије

Љиљана Смајловић, председница



Текст иницијативе УНС-а  да једна улица у Београду добије име Славка Ћурувије можете прочитати на http://www.uns.org.rs/sr-Latn-CS/content/uns-info/7185/inicijativa-unsa-da-ulica-u-beogradu-dobije-ime-slavka-%C4%87uruvije.xhtm

Позив на 17 седницу Управе УНС-а можете прочитати ОВДЕ

Одлуке и закључке са 17. седнице Управе УНС-а можете прочитати ОВДЕ


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси