Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Због „медијске пресије“ Скупштина Сјенице донела посебан Закључак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 06. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Због „медијске пресије“ Скупштина Сјенице донела посебан Закључак

Скупштина општине Сјеница донела је 19. маја Закључак у којем оцењује да „поједина средства информисања која извештавају о дешавањима на подручју општине Сјеница имају за циљ да дестабилизују политичке и свеукупне прилике на подручју општине и тиме раде против интереса грађана ове општине“.

У Закључку који је пре два дана достављен УНС-у, Скупштина општине позива сва средства информисања на поштовање принципа објективног информисања јавности и сaрaдњу са институцијама локалне самоуправе, у интересу јавности.

„Скупштина општине Сјеница сматра да је сваки сензационализам у информисању противан јавном интересу и осуђује све медијске прилоге у којима се општина Сјеница и њени грађани означавају у негативном конктексту“, наводи се у Закључку.

Председник Скупштине општине Сјеница Мухедин Фијуљанин каже за УНС да је Скупштина донела овакав Закључак јер је „у прошлости било сензационалистичког извештавања како на локалним, тако и на регионалним и националним медијима о општини Сјеница и њеним грађанима“.

„Континуирано траје медијска пресија. Не постоји конкретан медијски извештај због којег је донет овај Закључак. Било је притисака на локално руководство, као и сензационалистичког извештавања о грађанима Сјенице и њиховом животу. Таман посла да неко жели да оспори јавности информације. И сам сам се бавио новинарством дуго година и увек смо отворени за сарадњу са медијима, али сматрамо да се сензационалистичким изтвештавањем кваре добри међуљудски и међунационални односи који постоје у овој Општини. То утиче и на економски развој општине, на туризам који је у развоју“, каже Фијуљанин и додаје да је Закључак апел медијима и позив на сарадњу у интересу јавности.

„Желимо да медији извештавају објективно, без предрасуда и да се афирмишу позитивне ствари и позитивне међуљудски односи који постоје у Сјеници“, рекао је Фијуљанин УНС-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси