Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бојана Андрић: Јавни сервис укида „Трезор“; РТС: Летња шема, „Трезор“ поново од јесени
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 06. 2017.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Бојана Андрић: Јавни сервис укида „Трезор“; РТС: Летња шема, „Трезор“ поново од јесени

Ауторка и уредница емисије „Трезор“ Бојана Андрић данас је УНС-у изјавила да емисија „Трезор“ од 16. јуна неће више бити емитована на Другом програму Радио-телевизије Србије. РТС је, у каснијем саопштењу послатом медијима, навео да је од 19. јуна летња програмска шема и да се ауторске емисије на програм враћају на јесен.

„Радио-телевизија Србије припремила је од 19. јуна нову, летњу програмску шему. Страни и домаћи филмови, дечји и анимирани, премијерне стране серије и ексклузивни преноси највећих спортских догађаја, замениће неке од ауторских емисија – Тако стоје ствари, С Тамаром у акцији, Да Можда Не, Упитник, Велика илузија, Балканском улицом, РТС Ординација, ТВ лица, укључујући и Трезор. Ауторске емисије се враћају на програм у оквиру јесење програмске шеме, а неке од њих добиће нови концепт и редизајн“, наводи РТС.

Бојана Андрић раније данас рекла је УНС-у да је менаџмент РТС-а донео одлуку о укидању емисије Трезор, и да је због тога узнемирена и шокирана.

На сајту peticije24.com у међувремену је покренута и петиција „Против укидања емисије ’Трезор’“.

Ова емисија се емитује од 4. фебруара 2002. године, сваког радног дана, и садржи архивски програм заокружен по тематским целинама, „а посебном опремом представља нов ауторски, критички приступ одабраној теми, жанру или самом медију“.

Бојана Андрић добила је 2008. године Повељу Удружења новинара Србије за допринос новинарству кроз сакупљање, чување и подсећање на прошлост РТС-а.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

14.06.

2017.

Milica Stojković [нерегистровани] у 20:17

TREZOR

Bila bi prava šteta da te sjajne emisije , mnoge i iz prošlog veka, koje nas podsećaju kako je nastala televizija i kako su sa oskudnim sredstvima pravljene emisije.Nikada neću zaboraviti snimanje u TV studiju na Beogradskom sajmištu.Mali prostor, ogromne kamere za kojom je bio Bata Grbić, Gudački zabavni orkestar Ilije Baćka Genića i reditelja Zdravka Šotru.Skromna sredstva a sjajan muzika i interpretacija nisu otišli u vetar.Zabeleženi su i zahvaljujući "Trezoru" možemo se podsetiti!
https://www.youtube.com/watch?v=z1LZvWnE28Y&t=3s
https://www.youtube.com/watch?v=QL_HtvdvYIw
https://www.youtube.com/watch?v=VYVSKbwrLCE
https://www.youtube.com/watch?v=rVDIX2Xb0_4

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси