Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Апел Јове Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 03. 2010.

Апел Јове Ћурувије

Удружење новинара Србије добило је апел Јове Ћурувије, брата убијеног новинара Славка Ћурувије, који објављујемо у целости.

Новинарским удружењима Републике Србије, сваком новинару појединачно, свим европским и светским удружењима и организацијама за заштиту новинара, организацијама за заштиту људских права, редакцијама светских и европских медија упућјем     
 
 А П Е Л

Помозите ми да свакодневним притисцима присилимо власт у Србији да изведе пред лице  правде наручиоце, организаторе и убице Славка Ћурувије, новинара и власника листова "Европљанин" и "Дневни телграф" убијеног 11.4.1999.г. у Београду. Свака власт, од 2000. г. до данас, је обећавала и обећава да ће се разрешити овај злочин, али до овога часа није ништа учињено. Безброј захтева колега, новинарских удружења и јавности се годинама игноришу.
Озбиљна и темељита истрага за, ових једанаест година, није вођена, чак су поједини припадници Слжбе државне безбедности који су сервисирали убице напредовали у државним службама. Наручиоци, организатори и убице су још на  слободи.
Славко Ћурувија је убијен јер се борио за слободну мисао и слободну реч. Његова жртва мора да уједињује новинаре, да их стално опомиње на солидарност, да их држи на окупу. Последице неразјашњеног злочина су постављање бомби на прозор новинара, паљење њихових аутомобила, пребијања, застрашивања, постављање бомби под репортажна кола, претње на стадионима.
Помозите ми да овај апел оде на што већи број адреса.
Помозите ми да докажемо да Србија није земља где је могуће убити новинара и остати некажњен.   

Јово Ћурувија 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси