Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Mесец дана без одговора ко је и са којим мотивима обио стан новинарке Драгане Пећо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 08. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Mесец дана без одговора ко је и са којим мотивима обио стан новинарке Драгане Пећо

Ни месец дана од обијања стана новинарке портала КРИК Драгане Пећо полиција није утврдила ко су одговорни, који су мотиви провале и има ли она везе са послом којим се бави. Како је УНС-у речено из кабинета министра унутрашњих послова „истрага и даље траје, а полиција интензивно ради на расветљавању свих околности овог случаја“. „По налогу Првог основног јавног тужилаштва обављен је разговор са више особа у циљу идентификације починилаца, а прегледан је и видео-надзор са околних зграда. У интересу истраге тренутно нисмо у могућности да вам саопштимо више детаља“, рекли су УНС-у у МУП-у.

Драгана Пећо рекла је за сајт УНС-а да је све више убеђена да обијање стана има везе са њеним новинарским радом.

„Постоји сумња и како време пролази све сам више убеђена да се то десило због мог новинарског посла. Не сме се заборавити чињеница да се бавим истраживачким новинарством“, рекла је Пећо УНС-у.

Како је додала, од почетка истраге нико је од надлежних не обавештава о резултатима.

„Ни колегиница из КРИК-а која је писала о овој теми од полиције није добила одговоре“, рекла је Пећо. 

Стан новинарке КРИК-а обијен је 7. јула ове године. Провалници су, како је тада саопштио КРИК, испретурали ствари, али нису из стана однели ништа од вредности.

УНС је у реаговању затражио да полиција у најкраћем року открије ко је и с којим мотивима обио стан новинарке која пише о случајевима у вези са криминалом и корупцијом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси