Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Слободан Орлић уместо Ивана Цвејића води Експрес
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 09. 2017.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

Слободан Орлић уместо Ивана Цвејића води Експрес

Некадашњи новинар и политичар Слободан Орлић нови је директор и главни и одговорни уредник недељника Експрес.

УНС је објавио да је почетком септембра место директора и главног уредника Експреса напустио Иван Цвејић и да редакција не зна ко ће га наследити.

Сада је то јасно, јер је Орлићево име објављено у импресуму новог броја овог недељника.

Занимљиво је да су се овог пута на управљачко-новинарској функцији заменили Цвејић и Орлић, а да се 2005. године рокада десила на политичком нивоу.

Тада је Цвејић дошао на Орлићево место директора Дирекције за информисање као именовани од стране Савета министара државне заједнице Србије и Црне Горе.  

„Иван и ја смо баш то коментарисали. Неке ствари се у животу наместе. Он је тада био у кабинету код Маровића (председника СЦГ прим.аут.)“, рекао је УНС-у Орлић.

„Толика је временска раздаљина да тешко и да смо хтели да нешто намештамо да бисмо могли“, додао је.

На питање да ли је функционер Социјалдемократске партије Србије Расима Љајића на чијем се вебсајту налази његова биографија и податак да је шеф Централног изборног штаба Орлић каже да одавно није у политици.

„Нисам никад био функционер, ни члан Љајићеве странке. Место које сам имао није функција у странци. У том тренутку сам помагао Расиму у кампањи имајући у виду моје искуство из медија и политике“, каже Орлић.



Орлић нам је потврдио да се осим на директорском месту Експреса, налази и на позицији директора фирме Right д.о.о. Горана Веселиновића, власника недељника Експрес.

Орлић је био новинар, аутор и водитељ БК телевизије, а претходно се новинарством бавио на Студију Б и Спортском журналу, пише у његовој биографији. Политичку каријеру започео је 1997. године. На место председника Социјалдемократије изабран је октобра 2001.

„Са крајем мог ангажовања у Социјалдемократији нисам био ни у једној партији“, каже нам Орлић.

Орлићев претходник, Иван Цвејић, који је пре Експреса био дугогодишњи главни уредник новинске агенције Бета, рекао нам је да нема нови посао. 



На питање да ли има понуда и остаје ли у новинарству Цвејић је одговорио да има у виду одређене послове, да неки подразумевају останак у медијском сектору, док други немају везе са новинарством и медијима.

"Има неколико понуда, размишљања, боље рећи имам у виду нови ангажман, за сада још размишљам", рекао нам је Цвејић.

Портпарол Љајићеве странке не зна чланове ГО

Портпарол Социјалдемократске партије Србије Иван Бауер није знао да нам каже има ли Слободан Орлић функцију у овој странци.

"Не бих знао да ли је и даље. Не знам да ли је члан. Не виђам га на страначким скуповима", одговорио је Бауер. "Да ли је неко члан Главног одбора то не знам. Не знам ни све чланове странке. Зовите у понедељак странку", рекао нам је Бауер у суботу кад смо га позвали.

На опаску да би требало да зна да ли је Орлић страначки функционер јер је позната личност и да су бивше колеге Бауер нам је објаснио "моје је да износим ставове странке, а не да знам ко су сви чланови странке и Главног одбора који има доста чланова".



Коментари (1)

Остави коментар
сре

20.09.

2017.

Vlada [нерегистровани] у 18:21

opaska

Je li ovo neki saljiv tekst?!
Kakva je to profesionalna gromada i stručni kapacitet koji je na dva mesta direktor + glavni urednik?!
Ili je sve to zapravo nebitno jednom medijskom tajkunu kao sto je Goran Veselinović?
Cestitke za dobar, mudar i slojevito provokativan tekst.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси