Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС сазнаје: Пановић и Крстић нови чланови УО РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 10. 2017.

Аутор: К. Ковач, Д. Бјелица Извор: УНС

УНС сазнаје: Пановић и Крстић нови чланови УО РТС-а

Савет Регулаторног тела за електронске медије изабрао је на седници одржаној у петак Зорана Пановића и Небојшу Крстића за чланове Управног одбора Радио-телевизије Србије, сазнаје Удружење новинара Србије. Пановић је до средине прошле године био главни и одговорни уредник листа „Данас“, чији је сада колумниста. Стални је колумниста "Недељника" и програмски координатор истраживачко-издавачког центра Демостат.

Некадашњи медијски саветник бившег председника Србије Бориса Тадића, Крстић, до 6. септембра био је власник две маркетиншке агенције „ Nova Communications“ и „Nova PR Public Relation“ које су од тада у власништву његове сараднице Јасмине Стојанов, бивше шефице информативне службе Председништва. Крстић је чест гост ТВ Пинк и Хепи у емисијама у којима се анализирају актуелна политичка и медијска дешавања.

Како УНС незванично сазнаје одлука Савета РЕМ-а и записник са седнице биће објављени почетком предстојеће недеље.

Пановић је УНС-у рекао да ће се као члан Управног одбора залагати за то да „РТС постане место друштвеног дијалога, место где ће сви релевантни актери разговарати о друштвеној ситуацији, како би се спустиле тензије које у Србији постоје“.

„Волео бих да видим да се све политичке партије, представници инстутуција, цивилног друштва, сви релевантни актери у друштву ту нађу и воде дијалог, то је по мени основна функција јавног сервиса. Такође, залагаћу се да програми РТС-а који то нису, буду квалитетнији, а они који јесу, остану такви“, рекао је Пановић УНС-у.

На телефонски позив Крстић је одговорио СМС поруком да није у прилици да се јави. "Молим, пошаљите СМС" стајало је у Крстићевом одговору. Новинарка УНС-а питала је за планове у раду на месту члана УО РТС-а, али одговор није добила. Док је чекала СМС одговор новоизабрани члан УО РТС-а твитовао је на теме фонтане на Славији, референдума у Каталонији...

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси