Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Радомировић: УНС ће дати свој допринос у изради Медијске стратегије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 12. 2017.

Аутор: Ј. П. Извор: УНС

Радомировић: УНС ће дати свој допринос у изради Медијске стратегије

Председник Удружења новинара Србије (УНС) Владимир Радомировић рекао је на додели годишњих награда да ће Удружење дати свој допринос у изради Медијске стратегије иако неће учествовати у Радној групи за израду те стратегије.

„Не треба сумњати у то да ће УНС да уложи максимум напора да се кроз Медијску стратегију, односно измене законодавства, обезбеди издвајање најмање два одсто буџета локалних самоуправа за медије. Тражићемо да пројектно суфинансирање буде привилегија, пре свега оних медија који поштују права запослених и професионалне стандарде“, рекао је Радомировић.

Радомировић је подсетио присутне да је бивша чланица Радне групе која је представљала УНС Љиљана Смајловић, поднела оставку на ово место из протеста што је за државног секретара за медије изабран Александар Гајовић који је у јавним изјавама говорио да жене не могу успешно да воде кућу а и неку озбиљнију функцију у држави.

„Ми, новинари знамо колики утицај жене имају на новинарство. И жене су се доказале на рукуводећем месту у новинарству, увек и изнова. Овим путем позивам државног секретара Гајовића да се јавности извини за своје раније изјаве“, рекао је Радомировић.

У обраћању приликом доделе награда УНС –а  Радомировић је рекао да је ово била „била тешка година за новинаре и медије, од економског пустошења локалних медија, преко напада, притисака и претњи, до пада поштовања Кодекса новинара Србије“.

Он је на УНС – ов 136. рођендан истакао да је „је Удружењу новинара Србије ове године  поверење указало више од 2000 новинара, колико је платило чланарину“ и да је „Удружење успело да властитим средствима обезбеди бескаматне позајмице члановима, у износу од око 100.000 евра и бесповратну помоћ од око 10.000 евра“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси